Veljača 10, 2021 2520

Usprkos pandemiji

Da se ne zaboravi naša tradicija: Na Poljani podignuti pokladna bandira

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Na čelu s pokladnim gradonačelnikom Martinom Čičin Šainom, pokladni senat, Vodiške mažoretkinje i Vodička glazba postavili su danas na Poljani pokladnu zastavu koja će tamo stajati do večernjih sati 16. veljače 2021.

Pokladni senat obratio se pučanstvu pismom kojeg prenosimo dolje

Drage naše Pokladuše i Pokladi, veliki i mali ljubitelji pokladnih svečanosti i svi oni koji nas pratite dugi niz godina, dajemo obavijest kako se ove godine zbog dobro nam znane pandemije korona virusa i propisanih epidemioloških mjera neće moći održati naša tradicionalna manifestacija „Vodiške pokladne svečanosti“, ali smo zato odlučili bar na simboličan način podizanjem pokladne bandire na Poljani, obilježiti ove pokladne dane.

Pokladnu bandiru, u skladu sa epidemiološkim mjerama, podiže Pokladni senat, potpomognut s našim uvijek vjernim Vodiškim mažoretkinjama i Vodičkom glazbom 10. vejače 2021. u 17.00 sati i ista će stajati do večernjih sati 16. vejače 2021.

Bandiru dižemo kako bi prkosili ovom grubom vrimenu  i koroni koja je cili svit uvatila, u nadi njenog šta bržeg nestanka i zaborava ovog ludog vrimena. Bandiru  dižemo kako bi omogućili našoj dici malo radosti jer će sada moći u vrtić na čuvanje i školu na nastavu, u živo ili „online“ u svojim maskama, a vama odraslima omogućili kućne obiteljske epidemiološke poklade koje možda poprave i natalitet mista. Bandiru dižemo usprkos svima onima koji su jedva čekali godinu bez poklada, godinu bez Jovana, godinu bez buke, smija i veselja, bandiru dižemo da se ne zaboravi naša tradicija.

Vaš vjerni Pokladni senat

djelomob1.jpg