Studeni 15, 2013 3493

Portret sportaša: Vodički biciklist – brži od vjetra

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Učenici Novinarske družine prilažu drugi broj Zidnih novina. U njima su informacije o aktivnostima učenika i djelatnika OŠ Vodice, koje su se događale od izlaska 1. broja. Uvijek obrađuju glavnu temu, aktualnosti, učeničke radove, a dotaknu se i nekih događaja u gradu.

Iz ovog broja izabarali smo jedan prilog o mladom i uspješnom biciklistu Roki Fržopi, učeniku OŠ Vodice, članu BBK Orlov Krug

PORTRET SPORTAŠA: Vodički biciklist – brži od vjetra

Naš sedmaš Roko Fržop ove je godine najtrofejniji član vodičkog kluba. Proglašen je viceprvakom Hrvatske u cestovnom biciklizmu te je pozvan da kao član nacionalne reprezentacije sudjeluje na Europskom prvenstvu.Osvojio je prvenstva Hrvatske u brdskom i u cestovnom biciklizmu, državni je prvak u ciklokrosu, a ovogodišnja, treća zaredom titula najboljeg mladog brdskog biciklista u Kupu Hrvatske, potvrđuje njegov talent, predanost i spremnost da i dalje napreduje i ostane u samom vrhu hrvatskog biciklizma.

- Ljudi govore –skup sport, opasan sport. To su samo izlike, meni je biciklizam uživanje. Postoji šest vrsta biciklizama. Ja sam s biciklom od rođenja. Uz tatu, u kući koja živi od tog sporta, naučio sam uživati u biciklizmu. Kad sam bio mali, išao sam na utrke i gledao starije, za mene nije bilo kategorije. Zato sam često glumio da vozim utrku. Uvijek sam vozio sa starijima od sebe, ja 8 godina, oni 12. Na utrkama je odlična ekipa, svi pomažu jedni drugima, svi su korektni. Kažu da je moja kategorija najteža u tom sportu, no svi koji su ušli ubiciklizam, nisu odustali. Nosi nas poseban adrenalin, od kamena do kamena, vjetar u kosi, brzina, tehnika, kontrola bicikle... Zahvalan sam ocu što mi je uljepšao život biciklizmom. Preporučujem drugima da ga isprobaju i sebi uljepšaju život.

2. Školske novine možete preuzeti u pdf formatu pdfOVDJE a prilog "Fotostrip" pdfOVDJE 

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg