Rujan 14, 2021 3951

Novi član vodičke klape: Pojačani Branimirom Lasanom „Bunari“ će i nadalje biti u samom vrhu hrvatskog klapskog pivanja, tamo im je i misto.

Branimir Lasan, treći s desna Branimir Lasan, treći s desna
Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

U moru  brojnih transfera jedan je osta nedovoljno zamijećen. A meni se baš taj posebno svidija. Bitan mi je u najmanju ruku ko lanjski Livajin dolazak u Hajduka. U ovom slučaju čak se i ne radi o sportu. 
Na zadnjem ovolitnjem događaju u Đardinu, a radi se o koncertu klape „Bunari“, premijerni nastup ima je njihov novi član. 

Ime mu je Branimir Lasan i „vlasnik“ je izuzetnog basa. Šibenski je Vodičanin. U „Bunarima“ je zaminija  donedavnog člana Ivana Lasana – Olega. 

Tek nakon šta je Ivan zbog manjka vrimena i nemogućnosti da se potpuno posveti pivanju otiša iz klape sazna sam da će biti jako teško pronaći toliko kvalitetnog bas pivača. U to su me uvjerili njegovi kolege iz klape. 

Rekli su mi da je bija jako cijenjen u klapskim krugovima. I eto, baš zato sam se ugodno iznenadija kad sam slušajući prošlotjedni koncert naših „Bunara“ svatija da su u svoje redove doveli „kapitalca“. Iako nisam stručnjak, nije mi upitno da se radi o prvoligaškom glazbeniku. 

Rizk Casino Bonus

Sad je i Marku Juričev-Martinčevu laknulo jer ne mora sam pivati bas dionice. Za one koji to ne znaju, u klapi još pivaju Ante Juričev-Grgić (prvi tenor), Nikola Rak (drugi tenor), Tomislav Slavica (drugi tenor), Branimir Sladoljev (bariton), a zadnjih godina s njima redovito nastupaju i Vedranko Šikić-Balara, sjajni umjetnik (on bi reka umitnik) iz Murtera te povremeno Krešimir Pelajić, prvi mandolinist Hrvatske. 

Voditelj klape je Šibenčanin Filijan Vuletić. 

Pojačani  Branimirom Lasanom „Bunari“ će i nadalje biti u samom vrhu hrvatskog klapskog pivanja. Tamo im je i misto. 

Što se Branimira tiče, on se profesionalno bavi izradom i restauriranjem drvenih žičanih instrumenata. Njegov otac Damir aktivno se bavija pivanjem u klapi i šibenskom zboru „Kolo“ (bija je i njihov predsjednik), a u bliskom je srodstvu i s Tonijem Lasanom, kompozitorom i glazbenim producentom koji od prije nekoliko godina ima studio u Gaćelezima. Krv očito nije isto šta i voda. Pogledajte prilog o Branimiru koji je prije nekoliko godina prikazan u HTV-ovoj emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“.

;
 

djelomob1.jpg