Veljača 07, 2022 1738

Inspirirao ga je sugrađanin Emil Redžepović o kojem smo nedavno pisali

Ante Juričev Grgić je Novu godinu započeo s kupanjem u moru i odlučio nastaviti svaki dan, čak i danas po buri i kiši

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Nova godina, nove odluke – tako bi se moglo nazvati svakodnevno kupanje našeg sugrađanina Ante Juričev Grgića. Sreli smo ga i danas oko podneva, po velikoj zimi, buri i kiši na Plavoj plaži gdje je sve počelo prvog dana ove godine. Tada je bilo lijepo vrijeme koje se produžilo idućih nekoliko dana i nastavio je. Već mjesec i ništa ne može ga pokolebati. Kaže, odustane li sada jedan dan – gotovo je.

S obzirom da je danas uz kišu i buru bilo posebno hladno u kompletnoj zimskoj opremi, nakon što je izišao iz mora upitali smo ga je li se bojao da ga ne bi 'strefilo'.

- A kolega, ili pukovnik ili pokojnik. Prije dvije godine imao sam upalu pluća. Onda sam dobio koronu i opet upalu pluća. To mi je trajalo skoro mjesec dana. Rekao sam, ako se ovako nastavi, gotov sam. Moram to presjeći – kazao nam je Ante Juričev Grgić.

Nešto više od mjesec dana svaki dan je u moru. Navikao se i već sada bez toga ne može.

- Ispočetka mi obitelj i prijatelji nisu vjerovali da ću ići svaki dan, a onda su se naviknuli. Jedino baba malo grinta jer kasnim na ručak. Mislim da ću ovako ojačati tijelo. Vidio sam sugrađanina Emila koji je pored pustih dijagnoza i bolesti svaki dan u moru.

Kaže da ga Vodičani malo čudno gledaju, pogotovo kad je vrijeme poput ovog danas, dok mu se neki dive na hrabrosti.

- Neš' ti hrabrosti. Budem li razmišljao o hladnoći neću ni ući u more.Idem svaki dan jer smatram ako stanem, odustat ću. Uđem do pasa i onda se smirim, kao da mi se toplina spušti u ruke i noge i onda mi bude kao u sred ljeta, objasnio je Juričev Grgić.

Što nam je još kazao Ante Juričev Grgić i kako je izgledao njegov današnji kupanjac pogledajte u video prilogu.

Petar Grgurev/Renata Bastić

djelomob1.jpg