Ožujak 25, 2022 6361

Enrico Krluk osniva prvi boksački klub u županiji u kojem će trenirati poznati trener ukrajinske reprezentacije

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

Mladi vodički boksač i ugostitelj Enrico Krluk uskoro otvara prvi boksački klub u županiji koji će u čast njegove konobe nositi ime BK Okit 1950. U klubu će trenirati poznati trener ukrajinske reprezentacije Butunes Dmitrij iz Kijeva koji će s obitelji ostati živjeti u Vodicama.

- Dugo godina sam imao želju osnovati svoj boksački klub jer je Vodicama nedostajala ozbiljnost u borilačkom sportu. Želio sam da borci poput mene, stariji ili mlađi mogu ozbiljno pristupiti pripremama i treningu te napraviti pravi rezultat – priča nam Enrico Krluk.

Svoje pripreme odrađivao je u splitskom boksačkom klubu Torcida s trenerom Draženom Burićem koji mu je u ovom procesu velika podrška, a Enricov Okit 1950 bit će njegov bratski klub. Za velika natjecanja pripremao se i s poznatim ukrajinskim trenerom Sergejom Varkrnyjom s kojim je ostao u odličnom odnosu.

- Njegovu obitelj smjestio sam u Vodicama, dok ih Sergej nije odveo u drugi smještaj u Dubrovniku gdje smo mu našli posao. Iznio sam mu svoju ideju o osnivanju kluba te mu rekao da mi preporuči poznanika iz svijeta boksa koji mora bježati iz svoje zemlje i nema gdje živjeti, da bih ga volio primiti i napraviti jednu sportsku priču.

Ubrzo ga je spojio s trenerom Dmitrijem koji je s obitelji morao napustiti svoj dom u Kijevu. Upravo ovaj trener ima vrhunske rezultate i znanje – na posljednjem Europskom prvenstvu s još dva trenera vodio je ukrajinsku reprezentaciju, s tri borca osvojili su zlato i srebro.

- Čim je tu došao, dogovorio sam sastanak s gradonačelnikom Antom Cukrovom sa željom da dobijemo termin u dvorani i krenemo u realizaciju. Dobili smo veliku podršku na čemu mu se od srca zahvaljujem. Čovjeku i njegovoj obitelji osigurat ćemo životnu egzistenciju. U Ukrajini je držao privatne treninge, ima veliko znanje o sportu, a naši mladi će dobiti vrhunsku priliku za kvalitetno treniranje kako bi mogli parirati u seniorskoj konkurenciji.

Na temelju svojih rezultata i doprinosa sportu Enricu je vrlo brzo stigao pozitivan odgovor od Hrvatskog boksačkog saveza, a BK Okit 1950 bit će prvi boksački klub u županiji.

- Iako se zbog svog posla ne mogu intenzivno natjecati i baviti sportom, volim ga i živim od malena. Volio bih ostati u ovom sportu i barem na ovaj način svojoj braći, ostaloj djeci i sugrađanima pružiti priliku za nesmetan razvoj. Mladi boksački talenti više neće morati tražiti kvalitetne trenere u Splitu i drugim gradovima već će to moći u našim Vodicama. Klub će biti otvorenog tipa za sve zainteresirane djevojke i muškarce te ćemo vas uskoro obavijestiti o svim detaljima – naglasio je Enrico Krluk.

djelomob1.jpg