Travanj 15, 2023 27029

Na poslu s vatrenim oružjem rame uz rame s muškim kolegama, a prije šest godina ponijela je laskavu titulu Kraljice Jadrana

Ocjeni sadržaj
(19 glasova)

Korijeni joj potječu iz Šibenika, živi i radi u Vodicama, tek su joj 24 godine, tijekom srednje škole ljeti je radila sezonske poslove. Znanje engleskog, makedonskog i njemačkog jezika ima u malom prstu, a vrlo dobro se služi i francuskim i talijanskim jezikom. Uz sve navedeno, 2017. godine proglašena je najljepšom na Jadranu. A ono što je posebno izdvaja od njenih vršnjakinja je posao kojim se bavi; jer Antonela Bračanov Jurišić je ni manje ni više nego policajka.

- Zaposlena sam na mjestu policijskog službenika u Policijskoj postaji Vodice. Nakon završene Prometno-tehničke škole u Šibeniku, upisala sam Pravni fakultet u Zagrebu jer sam htjela biti odvjetnica kaznenog prava – rekla nam je Antonela Bračanov Jurišić.

Međutim, stjecajem okolnosti ostavila je pravo na čekanju. Prijavila se na Policijsku akademiju. I pogodila je jer uz njezina životna načela i stil življenja shvatila je da je biti policajka njen poziv.

I tako već godinu i pol dana radi u Policijskoj postaji u Vodicama, rame uz rame s većinom muških kolega, hrabro i ustrajno obavlja ono što voli. Pruža intervencije na pozive građana te preventivno djeluje na počinjenju kaznenih djela i prekršaja. Ni vatreno oružje joj nije strano, a služenje njim nije joj komplicirano.

- Na Akademiji sam prošla adekvatnu obuku rukovanja vatrenim oružjem, a ujedno sam naučila kako postupati u stvarnom životu s ljudima koji imaju obiteljske i druge probleme – nastavlja mlada policajka.

Adrenalinski je tip te rekreativno održava formu rolanjem, vježbom u teretani i zdravim načinom života.

A kako se Antonela nosi sa stresom, kako joj izgleda radni dan te kako je raditi među većinom muških kolega?

- Sa stresom posla se nosim jako dobro ponajprije jer imam granicu između privatnog i poslovnog života, ali i zbog kolega koji se zaštitnički ponašaju prema meni. Radni dan nam se sastoji od 12-satnih smjena koje su raspoređene po potrebi službe i svaki mi je dinamičan i različit upravo zbog toga što uz radni nalog imam i intervencije po kojima moram postupati. Noćne smjene znaju biti jako zahtjevne zbog dojava koje iziskuju veliko strpljenje, brzu reakciju i adekvatno znanje – nastavlja Bračanov.

Djevojkama koje vole zanimljiv i uzbudljiv život Antonela preporuča da se prijave na Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ – na natječaj Postani policajac.

Uz ljubav prema poslu kojim se bavi, tu je i knjiga od koje se ne odvaja. Kada nije u Policijskoj postaji prihvaća se učenja jer ova vrijedna i uporna policajka privodi i studiranje upravnog prava kraju.
Predah od obveza pronalazi na Kapriju, njenom najdražem otoku. Ali, ni tada ne miruje.

Slobodno vrijeme koristi za učenje stranih jezika. Tečno govori engleski, makedonski i njemački, dok se francuskim i talijanskim dobro služi. Obožava putovati, a na popisu sljedećih destinacija joj je Portugal.

Uz sve vrline, znanja i vještine koje krase mladu Antonelu, krasi je i titula Kraljice Jadrana 2017.

- Kandidirala sam se za Kraljicu Jadrana 2017. na nagovor Marka Jukića i uz podršku majke Anite Jurišić. Odlučila sam se odvažiti i isprobati nešto novo. Do tada se nisam prijavljivala na takva natjecanja i sve mi je to bilo nepoznato. Doslovno sam bila padobranac i nisam imala u primisli da ću ponijeti tako laskavu titulu Kraljice Jadrana 2017. – sa smiješkom se prisjeća Bračanov.

Poslije izbora je dobivala razne ponude domaćih i stranih modnih agencija, ali to nije bilo za nju, rekla je za kraj. I nisu za Antonelu bila svjetla reflektora, ali jest tamnoplava odora, u kojoj se pronašla.

 

djelomob1.jpg