Travanj 17, 2023 3138

Krv nije voda

Mario Krluk krenuo stopama starijeg brata, svoj prvi boksački meč autoritativno je odradio

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Da krv nije voda potvrdio je i Mario Krluk. Devetnaestogodišnji Vodičanin krenuo je boksačkim stopama svog starijeg brata Enrica. Enrico se nakon zapaženih nastupa u amaterskom boksu prebacio u profi boks i za sada mu odlično ide. U tri je borbe upisao tri pobjede, ekspresnim nokautima, a u ring je sada uskočio i Mario.

I također autoritativno odradio prvu borbu u amaterskom boksu. Nastupio je u sedmom kolu Prve hrvatske boksačke lige i svog protivnika riješio prekidom u prvoj rundi. I to braneći boje Boksačkog kluba Leonardo, u kojem glavnu riječ vodi naš poznati trener Leonardo Pijetraj. On je u Vodičaninu prepoznao talent i uzeo ga pod svoje.

- Mario je prošle godine završio srednju školu i radio u obiteljskom restoranu, pa smo ga odlučili upisati u akademiju za barmene u Zagrebu. A s obzirom da ima mota za boks i da sam dobar s Leonadrom Pijetrajem upisali smo ga i u BK Leonardo. U četiri mjeseca strašno je napredovao što se vidjelo i u njegovoj prvoj borbi. Leonardo ga je jako nahvalio – priča nam Enrico.

Sam Mario kaže kako je imao veliku tremu uoči debitantskog meča.

- S obzirom da mi je brat uzor htio sam ostaviti što bolji dojam, pokazati plodove rada, napornih treninga, sve što sam naučio u BK Leonardo u proteklih nešto više od četiri mjeseca – kazao nam je Mario, koji bi se volio, poput brat, i sam jednog dana okušati u profesionalnom boksu.

- Idem korak po korak, slušam trenera i obitelj, a prednost je što smo sve to prolazili s Enricom, tako da nam je poznat taj put. Imam visoke ciljeve, ali u ovom trenutku najveći fokus je na obiteljskom poslu. Boks je, pak, velika ljubav i san mi je jednog dana boksati za svjetsku titulu – ističe Mario.

Brat mu dobro dođe i kao sparing partner.

- Bratski se potučemo, bili su to uglavnom kućni sparinzi, ha-ha. To nam dobro dođe za međusobnu izgradnju – zaključio je Mario Krluk.