Travanj 20, 2023 1917

Mlada i talentirana plesačica Gabriella Kumanović: Prvo natjecanje i odmah na tronu

Mlada i talentirana plesačica Gabriella Kumanović: Prvo natjecanje i odmah na tronu Osnovna škola za balet i suvremeni ples Šibenik
Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Mlada i talentirana dvanaestogodišnja plesačica Gabriella Kumanović osvojila je prvu nagradu na 61. Regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanog u Velikoj Gorici.

Već kao petogodišnjakinja otkrila je ljubav prema plesu i prve plesne korake otplesala je u Tribunju. Nakon dvije godine tribunjskih satova plesa Gabriella Kumanović plesni podij je zamijenila Osnovnom školom za balet i suvremeni ples u Šibeniku.

Učenica je četvrtog razreda plesne škole i učenica šestog razreda Osnovne škole u Vodicama. Korak po korak, takt po takt, uz talent i glazbu Gabriella s puno ljubavi svakodnevno pleše. Gdjegod.

- Ples joj je prva i jedina ljubav – rekla nam je Gabriellina majka Antonija Kumanović.

A kada su se na pozornici spojili talent i znanje nije bilo dvoumljenja oko odabira. Poslana je kao kandidatkinja Osnovne škole za balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca, na njezino prvo, odnosno Regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini suvremeni ples.

I već s prvim zvucima glazbe osvojila je plesni podij, a žiri oborila s nogu.

- Na 61. Regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini suvremeni ples, održanom u ožujku u Velikoj Gorici, osvojila sam prvu nagradu u II. Kategoriji. Zahvaljujući toj pobjedi plasirala sam se na Državno natjecanje – dodaje Gabriella.

Nastavila je trenirati paralelno usklađujući školske obveze.

Pod mentorstvom Ane Šaškor Jurić, po drugi put osvaja pozornicu 05.04.2023. godine u Velikoj Gorici među zavidnom konkurencijom iz raznih gradova i dobnih skupina. Maestralno je otplesala samostalnu točku suvremenog plesa i očarala sve prisutne, a talent i energija vinuli su je do pobjede.

- Na Državnom natjecanju sam osvojila drugu nagradu u II. kategoriji s ukupno 96.00 bodova – dodaje Gabriella.

Teško da bi takav uspjeh postigla bez iznimnog plesnog potencijala, ali i treninzi, velika odricanja, roditeljska podrška, nebrojeni satovi plesa.... doveli su nadarenu plesačicu do visoke druge nagrade.

- Satove plesa ima četiri puta tjedno u Osnovnoj školi za balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca i traju minimalno dva do tri sata. Vozim ju u Šibenik i nije mi teško – dodaje ponosna majka Kumanović.

A kako bi joj bilo teško kad je s prvim odlaskom na natjecanje ostvarila zavidan uspjeh. Da treba i češće bi zaplesali put Šibenika.

Ali ples nije samo ritam, pokreti, koraci i glazba. Tu je i teorija koju mlada Gabriella ima u malom prstu: ritmika, glazbena umjetnost, suvremena plesna tehnika te klasični balet.
Svo teorijsko znanje uz zavidnu gracioznost, nenadmašni talent i ritmičnost ostavila je u Velikoj Gorici na pozornici, a ostvareni plasman samo joj je vjetar u leđa za nove plesne trijumfe.

 

djelomob1.jpg