Kolovoz 12, 2023 2407

Klapa Bunari trijumfirala na 21. susretu Dalmatinskih klapa u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

U predivnom ambijentu Trga kneza Branimira, u subotu, 12. kolovoza, održao se 21. susret Dalmatinskih klapa, koji je okupio mnoge ljubitelje ove tradicionalne glazbe. Organizator, Turistička zajednica Vodica, ove je godine donijela odličnu odluku i susret premjestila u novouređeni park, čime je dodatno obogatila cijeli doživljaj.

Bilo je to prava glazbena večer za uživanje. Na trgu se okupilo oko 800 posjetitelja koji su s oduševljenjem slušali klape. Nastupile su ženska klapa ORŠULICE iz Vodica, mješovita klapa MIRAKUL iz Vrpolja, ženska klapa PREŽENCA iz Zadra, mješovita klapa ŽIRJE s otoka Žirja, ženska klapa SKRADINKE iz Skradina te muške klape KRUNIK iz Kučina i BUNARI iz Vodica.

Za vrijeme glasovanja publike, posjetitelje je zabavljala mješovita klapa JEDINSTVO iz Splita s posebnim show-programom.

Odluku o nagradama donosio je žiri sastavljen od uglednih članova klapske scene: Mićo Friganović, bivši solist legendarne klape Jadrija i dugogodišnji član žirija festivala klapa u Omišu i Vodicama; Mario Kovač, također bivši član klape Jadrija te Alen Skroza, domaći pjevač poznat po svom tragu u zadarskim Intradama.

Kada je riječ o nagradama, konkurencija je bila žestoka. U kategoriji a capella, treća nagrada otišla je klapi Skradinke, druga klapi Krunik, dok je prva nagrada pripala klapi Bunari. Među klapama koje su nastupale uz pratnju instrumenata, treća nagrada dodijeljena je Klapi Žirje, druga Klapa Mirakul, a prvu nagradu ponovno je odnijela klapa Bunari. Kao šlag na tortu, nagradu publike također je osvojila klapa Bunari, čime su potvrdili svoj status favorita večeri.

Nagrade su uručili gradonačelnik Ante Cukrov, član žirija Alen Skroza i dir. ureda TZ Vodice Anita Franin Pečarica.

Uz glazbene nastupe, šarm Vodica i odličnu organizaciju, ovogodišnji susret Dalmatinskih klapa ostavit će trajan pečat u srcima svih prisutnih i nekako nas već sada navodi da iščekujemo sljedeće godine.

Bravo za sve klape i organizatore na sjajnom događaju!

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 13 Kolovoz 2023 00:29
djelomob1.jpg