Kolovoz 14, 2023 5157

Ljetno druženje Vodičana iz Zagreba: Kava, fritule i poseban dar od obitelji Talajić

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Svako ljeto, tradicija je među Vodičanima iz Zagreba da se okupe i podijele trenutke druženja uz kavu. Ove godine nije bilo drugačije, a druženju se pridružio i gradonačelnik Ante Cukrov. Susret je organiziran zahvaljujući predsjednici Zavičajnog društva vodičkog kraja u Zagrebu, Tončiki Cukrov.

Bratsko-sestrinska dvojka, Ante i Tončika Cukrov, obratila se okupljenima sa srdačnim riječima, nakon čega su se svi prepustili uživanju u kavi, fritulama i kolačima. Uz to, bilo je prilike razmijeniti najnovije vijesti i događaje.

No, ovogodišnje druženje imalo je i poseban trenutak. Iako je Dalibor Talajić, sin poznate operne pjevačice Ljiljane Molnar-Talajić, planirao biti prisutan, zbog neplaniranih okolnosti nije mogao prisustvovati. Dalibor, osim što je poznat kao talentirani strip crtač i ilustrator, autor je i triju knjiga. Dvije od njih dijele njegovo iskustvo s autističnim sinom, dok treća nudi emotivni uvid u život njegove majke, Ljiljane.

Unatoč njegovom izostanku, Gradska knjižnica Vodice dobila je poseban dar - sve tri Daliborove knjige. Knjige je, u ime knjižnice, preuzela knjižničarka Blanka Valinčić, dok je organizatorica druženja, Tončika Cukrov, imala čast uručiti ih. Zahvaljujući povezanosti obitelji Talajić s Tribunjem, knjige će biti smještene u fond Zavičajne zbirke.

Zahvaljujemo se obitelji Talajić na ovom dragocjenom daru i radujemo se sljedećim ljetnim susretima! - poručili su iz Gradske knjižnice Vodice

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2023 21:31
djelomob1.jpg