Kolovoz 16, 2023 4609

Na terenu s plažnim redarima: Video prilog o pilot projektu Grada Vodica

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

U nastojanju da osigura red i mir na svojim plažama, Grad Vodice je, na inicijativu SDP-a Vodice, pokrenuo pilot projekt uvođenja plažnih redara. Ovim korakom, Vodice se ističu kao prvi grad u Županiji, a i šire, koji je uveo ovu vrstu kontrole na svojim plažama.

Redari Matko Mičin i Jure Pešić, koji su zaduženi za nadzor na plažama, podijelili su s nama svoje dužnosti i iskustva na terenu. Osim nadzora ponašanja posjetitelja, poput rezervacije plažnog prostora ručnicima ili vožnje biciklima i motora po plaži, oni također kontroliraju prisutnost kućnih ljubimaca. Vlasnici pasa koji lutaju ili se kupaju na plaži bit će upozoreni. Nadalje, redari osiguravaju poštivanje komunalnih propisa te podsjećaju posjetitelje da ne bacaju otpad.

"Osim održavanja reda, tu smo za turiste i pružamo im sve potrebne informacije. Naša prisutnost doprinosi općem osjećaju sigurnosti i udobnosti na plažama", kažu Mičin i Pešić.

Dodatno, redari nadziru opće stanje na plažama, kontrolirajući ispravnost tuševa, kabina za presvlačenje te provjeravaju da reklame iz ugostiteljskih objekata ne ometaju prolaz posjetiteljima.

Gradonačelnik Vodica ističe važnost ovog projekta ne samo u održavanju reda već i u edukaciji posjetitelja plaža. "Ako redari uoče problem koji ne mogu sami riješiti, obavještavaju komunalno redarstvo i tvrtku Leć. Vjerujem da će do kraja sezone znatno pridonijeti promociji pravilnog ponašanja na plažama", rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je također istaknuo područja u Vodicama gdje je situacija najproblematičnija, posebno oko Hotel Imperial, Lovetovo i Srima gdje su apartmani blizu mora. No, optimističan je te vjeruje da će stalna prisutnost redara na plažama pridonijeti poboljšanju situacije.

Ovaj inovativni pristup u upravljanju plažama može poslužiti kao primjer drugim gradovima i općinama koji žele osigurati kvalitetnu i sigurnu uslugu svojim posjetiteljima.
Pogledajte video...

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Kolovoz 2023 18:27
djelomob1.jpg