Kolovoz 21, 2023 2178

Održan Dan otvorenih vrata Vinarije Birin: Spoj vinske tradicije i gastro užitka

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

Vinarija Birin otvorila je svoja vrata posjetiteljima, kako domaćima tako i strancima, nudeći jedinstveni doživljaj i uvid u svijet vinarstva. Prvi otvoreni dan održan je u lipnju, dok je drugi dočekao svoje posjetitelje u ponedjeljak, 21. kolovoza.

Tijekom ovog eventa, posjetitelji su imali priliku upoznati se s četiri vrste vina koje ova vinarija ponosno proizvodi.

Vođena tura omogućila je svima zaviriti u sve faze proizvodnje vina, od vinove loze do finalnog proizvoda. Uz to, degustacija nije bila ograničena samo na vina. Birinovi gosti mogli su uživati i u ukusima lokalnih proizvoda i delikatesa koje su plodovi obližnjih polja.

TZ Vodice prepoznala je vrijednost ovog događaja te ga je sufinancirala putem Javnog poziva za podizanje kvalitete usluga u turizmu, ugostiteljstvu i drugim s turizmom povezanim djelatnostima. Sve to uz melodije koje je pružao glazbeni program pod vodstvom Velikog Goge.

U razgovoru s vlasnikom Vinarije Birin, saznali smo više o motivaciji za ovakav događaj.

"Želimo približiti gostima našu ponudu, ali i stvoriti sadržaj u posezoni i predsezoni," rekao je Nikola Birin vlasnik Vinarije Birin. Posjetitelji mogu očekivati lokalne delicije od sira, salame, rajčice, a sve to uz Birinova vina.

Marija i Nikola Birin vlasnici vinarije

Nakon degustacije, slijedi vođena tura podrumom te muzički intermezzo.

Majda Zvirkić, posjetiteljica eventa, podijelila je svoje dojmove: "Došla sam sa svojom obitelji i oduševljena sam idejom i realizacijom. Sve je bilo besplatno i organizirano s puno pažnje prema detaljima."

Dobra vijest za sve ljubitelje vina i tradicije je da će ovaj događaj biti ponovljen i iduće godine, možda čak i u većem obimu.

Za sve novosti, ljubitelji dobre kapljice i tradicionalne hrane mogu pratiti stranice Vinarije Birin, TZ Vodice i Infovodice.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Kolovoz 2023 12:15
djelomob1.jpg