Veljača 09, 2015 5917

Foto: 25 godina uvijek vjerni vodičkim pokladama

Uvjek vjerni vodiškim pokladama Uvjek vjerni vodiškim pokladama Hotel Olympia - Pokladni ples 2014
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Vodičke pokladne svečanosti u Vodicama imaju tradiciju staru više od 80 godina. Tijekom svih ovih godina prošlo je kroz misto bezbroj pokladnih grupa što školskih, vrtićkih i gradskih. Najuporniji među njima ekipa "Uvijek vjerni vodiškim pokladama" održala se i dan danas.

"Kinezi", "Vikinzi", "Mušketiri", "Sirene" pa čak i "Gay-evi" neka su od imena kojima je ova grupa učinila vodiške poklade posebnim u zadnjih 25 godina.

Iako ih je u samom početku bilo preko 20-tak s godinama taj broj se smanjio, tako da grupu sada čine njih desetak koji u ovom sastavu neumorno sudjeluju svaku godinu u pokladama.

- Svake godine skupimo se par mjeseci prije poklada kako bi smisli u šta ćemo se "obući" za poklade - kazao nam je Željko Vulin dugogodišnji vodički poklad i član pokladne grupe "Uvijek vjerni" koji naglašava kako su prije sudjelovali u pokladnim promenadama nedjeljom i utorkom te na pokladnom plesu a u zadnje vrijeme samo dolaze na pokladni ples.

- S obzirom kako na pokladama svake godine ima sve manje sudionika kako bi se održala ova naša lipa tradicija mišljenja sam da bi vodiške "pokladne svečanosti" trebale biti jednodnevne a to znači promenada, spaljivanje "Jovana" i ples da se održi u jednom danu – kazao nam je Željko

Vrhunski kostimi iz radionice majstorice Kate

IMG_9833.JPGŠnajderica Kate Ivas - majstorica kostima

Svi kostimi u koje se grupa oblačila izašli su iz radionice Kate Ivas, majstorice zlatnih ruku, koja radi savršeno skrojene kostime da se ne sramu onih koje radu profesionalci za predstave u kazalištima.

- Najzahtjevnije mi je bilo šiti odjela za "Mušketire" a u prosjeku mi treba deset dana po 4-5 sati kako bi sašila kostime za grupu – kazala nam je Kate Ivas koja ističe kako su u ovih 25 godina dobivali mnogobrojne nagrade za "maske" ali od svega im je najviše najbitinija zabava i druženje.

Pokladni ples koji će se održati ovaj petak u Hotelu Olympia i ove godine uveličati će Željko i Nataša Vulin, Marina i Ivica Franin Pečarica, Zrinski i Živana Ivas, Mirsada i Ljubo Roca,
Ive i Rajka Lasan te Kate Ivas koji Vas ujedno pozivaju da maškarani dođete u Olympiju i ludo se zabavite.

Ispod pogledajte 25 godina pokladne grupe "Uvijek vjerni vodiškim pokladama" kroz fotografije

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Veljača 2015 19:57