Svibanj 09, 2015 4355

Mladi Litvanac na putovanju svog života dvaput navratio u Vodice, ovdje su ga primili kao svojega

Mladi Litvanac i Šime Jakovljević - Šimun Mladi Litvanac i Šime Jakovljević - Šimun
Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Četiri tisuće kilometara i 11 država Europe prošao je mladi Litvanac Sylvan Guria (24) koji je na svom neobičnom putovanju po drugi put navratio u Vodice. I to ne bez razloga, jer su ga u Vodicama primili kao svojeg.

- Prvi put sam ga upoznao prošle godine u listopadu kada ga je moj brat kao autostopera dovezao iz Zadra – kazao nam je Šime Jakovljević Šimun koji ga je onda na par dana udomio.

Poslije Vodica mladić iz Litvanije inače student geografije na Univerzitetu u Vilinusu uputio se prema Turskoj gdje je boravio cijelu zimu.

Na svom povratku prema Litvi ponovo je ovih dana navratio u Vodice

- Zapamtio je kako smo ga dobro udomili prošle godine pa nam je ponovo "došao" kazao je sa smješkom Šimun. Kako su mu cipele i ruksak bili u neupotrebljivim stanju uputio sam preko facebooka zamolbu da mu ih doniraju. Ubrzo su se javili naši mještani i pomogli koliko je tko mogao a Reno Storić i Tomislav Ivas su mu poklonili traženu opremu. Ja sam mu pored hrane dao i nešto novaca da ih ima sa sobom na dalekom putu prema svojoj kući - kazao je na kraju Šimun

A mladi Litvanac je na odlasku poručio: Fasciniran sam kako su me primili, kao svojeg i ja sam se zaista osjećao kao kod kuće, među svojima.

Želimo mu sretan put kući

Poslijednja izmjena dana Subota, 09 Svibanj 2015 19:17