Ožujak 20, 2016 3387

Pogledajte film "Zmajevo selo" – priču o pustinjacima koji su s kopna bježali pred Turcima i nastanili se u Zmajevoj špilji

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Pred dobro ispunjenom dvoranom Kulturnog centra Vodice, a u sklopu manifestacije 10 dana Uskrsa u Vodicama večeras je prikazan film Šime Strikomana "Zmajevo selo"

Mjesto Murvica pokraj Bola na otoku Braču prošlog je ljeta oživjelo na novi način zahvaljujući predstavi „Zmajevo selo" koja se igra po murvičkim kalama, dvorima i konobama, bez ikakve intervencije u prostoru.

Priču o pustinjacima, koji su s kopna bježali pred Turcima i nastanili se u Zmajevoj špilji i pustinjačkim samostanima oko Murvice i o njihovom suživotu s lokalnim stanovništvom, kroz predstavu pričaju glumci studenti Umjetničke akademije u Splitu i sami mještani Murvice kao glumci naturščici.

- Iako nisam imao idealne uvjete za snimanje jer sam snimao dok se sama predstava odigravala, zadovoljan sam snimljenim filmom, a vidim da je publika u Vodicama reagirala pozitivno – kazao nam je Šime Strikoman nakon prikazivanja filma.

- S obzirom kako imamo bogatu kulturnu i povijesnu baštinu na našem području namjera mi je bila i da projekcijom ovog filma potaknem na organiziranje slične predstave koja bi se održavala na Okitu, Velikoj Mrdakovici ili na nekoj drugoj autentičnoj lokaciji bilo u organizaciji Vodičkih udruga, Turističke zajednice ili neke druge turističke agencije za organizaciju događaja - naglasio je na kraju Šime Strikoman

Film je sniman 2015. godine, tijekom zime je montiran, a premijerno je prikazan u Bolu na Valentinovo ove godine. Večeras su ga imali priliku vidjeti naši mještani u KC Vodice, a svi koji niste imali priliku pogledati možete ga vidjeti u priloženom videu.

Montažu filma potpisuje Petar Grgurev – web portal Infovodice

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 18:07
djelomob1.jpg