Ožujak 25, 2017 4506

Na smotri LiDraNo 2017

Veliki pljesak radijskoj reportaži o Velikoj Mrdakovici

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2017. održana je u hotelu Zora u Primoštenu od 20. do 24. ožujka.

 

Na smotri LiDraNo ove se godine svojim literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima, radijskim emisijama, radioigrama i scenskim izvedbama pojedinaca i dramskih družina predstavilo 300 učenika osnovnih škola i 192 učenika srednjih škola.

Važno je naglasiti da na smotri LiDraNo mogu sudjelovati učenici od 1. razreda osnovne škole do završnoga razreda srednje škole i po tome je ova smotra jedinstvena i značajna unutar hrvatskog školskog obrazovnog sustava.

Cilj smotre je razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo njegujući hrvatski jezik, otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnost te biti podrška učiteljima i nastavnicima u izvannastavnome stručnom radu s učenicima.

pagelid.jpg

Učenice osmih razreda OŠ Vodice Ivana Srdarev i Monika Hodak s mentoricom Meri Juričev-Dumpavlov predstavljale su našu županiju u kategoriji radijskih emisija.

Državno povjerenstvo pohvalilo je dinamičnost, originalnost i zanimljivost reportaže snimljene na arheološkim iskopinama na Velikoj Mrdakovici u sklopu emisije " Školsko zvono". Učenice su nagrađene diplomom, a mentorica zahvalnicom. Ova radijska reportaža dio je školskog projekta " Vodički stakleni riton". Poslušajte je!

Poslijednja izmjena dana Subota, 25 Ožujak 2017 19:22
djelomob1.jpg