Svibanj 27, 2017 2978

Život zbilja piše romane i najbolje filmske priče: Preko facebooka pronašla davno izgubljenu tetu

Merina teta Davorka, prva s lijeva Merina teta Davorka, prva s lijeva
Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Da se čuda ne dešavaju samo u romanima ili na filmu ovih smo se dana uvjerili i u vlastitoj sredini. O nevjerojatnom događaju, čiji je epilog toliko sretan da ostavlja bez daha, porazgovarali smo sa našom sumještankom Meri Bandl Valeš, rođenom Čičin-Karlov. Evo njene priče:

 

-"Već godinama tražim svoju tetu preko interneta i konzulata, a moja mama i ujak su već izgubili nadu" – priča nam Meri.

Njena teta Davorka Vlahov davne 1951. godine otišla je živjeti kod ujaka Marija Antića u Zadar, nakon čega je 1954. otišla u Italiju, a potom i u Sjedinjene Američke Države. Od tog trenutka gubi joj se svaki trag. Sve do prije tri dana kada je kod Meri došao naš sumještanin Stipe Juričev-Coto.

- „Meri, imaš li ti tetu u Americi?" - upitao je Stipe Meri pružajući joj mobitel.

- Imam, ali ona je otišla sa tri godine i rodbina je nije vidjela od tada. Tražimo je godinama. - odgovorila je Meri u čudu zbog čega je Stipe to uopće pita.

No, pročitavši poruku sa Stipinog mobitela Meri je ostala bez teksta. Osoba koju su desetljećima bezuspješno tražili poslala je poruku preko facebooka, sa svim svojim podacima, prvoj osobi kojoj je vidjela da joj u profilu piše mjesto stanovanja Vodice, s nadom da će možda znati nekog od njene rodbine. Srećom, Stipe nije izbrisao tu poruku.

- Moram priznati da sam još uvijek u šoku. Poruku je poslala moja teta koju nikad u životu nisam vidjela i koju smo uporno tražili bez uspjeha. Kad sam vidjela sliku, nije bilo ni malo dvojbe, ista moja mama Mira (a i Merina sestra Ines jako sliči teti Davorki). Pregledala sam sve podatke koje je teta napisala i sve se savršeno točno poklapalo. Više nije bilo dileme. To je ona, moja teta!!! - oduševljeno nam je rekla Meri.

Nakon što je došla kući Meri je uspostavila kontakt sa tetom Davorkom (koja se sada zove Deborah) i razgovarala sa njom do dugo u noć. Emocija je bilo napretek, a bit će ih zasigurno još puno više kad gospođa Deborah, nakon toliko puno godina, posjeti svoju rodbinu u Vodicama i rodnoj Šepurini na otoku Prviću. Život zbilja piše romane i najbolje filmske priče.

Poslijednja izmjena dana Subota, 27 Svibanj 2017 11:08
djelomob1.jpg