Lipanj 08, 2017 3310

U Šimuna se okupio ženski dio Molagovih: Proveli nezaboravnu večer u škercu, zafrkanciji i prisjećanju nekadašnjih užanci

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Sve vodičke obitelji imaju i nadimke (ili prodivke, po „vodiški"). U moru vrlo živopisnih nadimaka (Prčikolčevi, Tovar poija maništru, Virilovi, Suskovi, Sučevi, Derakini, Bagudini, Kutlačovi, Uškovi, Zumbulovi, ...) postoji i nadimak Molagovi, a njime se „diče" članovi obitelji Mačukat čije su kuće smještene na potezu od sadašnje slastičarne „Molaga" do Barbinog kantuna.

Predaja kaže da je nadimak dobio njihov predak koji je dočekivao trgovačke brodove u vodičkom portu pa je u svom poslu stalno koristio riječ „molaj" (cimu).

IMG_5120_Custom.JPG

Sinoć se u restoranu „Šimun" okupio ženski dio obitelji Mačukat, njih dvadesetak i proveo nezaboravnu večer u škercu i zafrkanciji, prisjećajući se djetinjstva, svojih predaka, baba i dida, nekadašnjih užanci i Vodica kakvih, na žalost, više nema.

Vodica, svog sela, sa puno, puno više duše. Među okupljenima bilo je više generacija. Najstarija Ivanka Kranjac rođena je 1927. godine, a najmlađa sinoć prisutna Višnja Bojanić četrdeset godina kasnije (1967.).

Sinoćnje druženje iskoristile su i za dogovor o okupljanju svih Molagovih potomaka u rujnu. Potomaka četiriju sestara i trojice braće. Bit će to krasna zgoda za još jednu Šiminu milenijsku fotografiju.

IMG_5126_Custom.JPG

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 08 Lipanj 2017 13:10
djelomob1.jpg