Zahvalnica za 37 godina vjernosti Vodicama

Joachim Holl, istinski zaljubljenik u Vodice, veliki prijatelj i dobročinitelj našega grada

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Turistička sezona u Vodicama se polako zahuktava. Među tisućama gostiju koji su ove godine posjetili naše mjesto ima i onih koji ga posjećuju redovito. 55 -godišnji Joachim Holl i njegova 58-godišnja supruga Helga Rudolf u Vodice dolaze još od davne 1980., već punih 37 godina. Osim prekrasnog mora i odlične hrane, u Vodice ih, kažu, posebno privlači gostoljubivost naših ljudi.

Boravili su kod nekoliko domaćina, a zadnje četiri godine vraćaju se u kamp domaćina Ante Srdareva, koji za njih ima samo riječi hvale. „Gospodin Holl i njegova supruga naši su dragi gosti kakve se samo poželjeti može: uvijek ostaju duže, kulturni su, ljubazni, nekomplicirani i samozatajni, kad je sve u redu. Međutim, ako dođe do kakvog problema, kao što je neka prirodna nepogoda, posebno požar, gospodin Joachim je prvi koji priskače u pomoć.", priča domaćin Srdarev.

Naime, gospodin Holl iz njemačkog gradića Camp Limforta, profesionalni je vatrogasac, koji ni na odmoru ne miruje. Poznat je i omiljen u vatrogasnim krugovima i često je sudjelovao u gašenju požara na našem području. Kad je 1995. godine u Vodicama osnovano dobrovoljno vatrogasno društvo, Joachim Holl donirao je vodičkim vatrogascima opremu vrijednu šezdeset tisuća ondašnjih maraka.

IMG_6520.JPG

Njegovu suprugu i njega, u kampu u kojem su odsjeli, danas su posjetile gradonačelnica dr. Nelka Tomić i direktorica Turističke zajednice Anita Franin-Pečarica te im uručile zahvalnicu za vjernost.

„Veliko mi je zadovoljstvo našim gostima uručiti ovu zahvalnicu koju su zaslužili jer već 37 godina biraju svoj godišnji odmor provesti upravo u Vodicama. Drago mi je što su prepoznali gostoljubivost naših domaćina, prirodne ljepote i mogućnosti koje Vodice pružaju. Ovim putem im zahvaljujem na vjernosti, kao i na svim dobročinstvima gospodina Holla.", kazala je gradonačelnica dr. Nelka Tomić.

Joachim Holl je na svom dosta dobrom hrvatskom, zahvalio gradonačelnici i ispričao nam jednu anegdotu: "Kako sam stalno među prvim gasiteljima dolazio na požarišta, na mene je pala sumnja da sam ja taj koji podmeće vatru. Ondašnja me policija privela i tražila od mene da priznam da sam piroman. Skoro cijelu noć su me držali u postaji, ali na kraju je nesporazum ipak razjašnjen. Dugo mi je trebalo da policajce uvjerim da i na godišnjem gasim požare.", ispričao nam je gospodin Holl, istinski zaljubljenik u Vodice i veliki prijatelj i dobročinitelj našega grada.

Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Lipanj 2017 17:47
djelomob1.jpg