Piknik u Rakitnici: Predivna tradicija uz prigodan program i oživljavanje starih običaja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Tradicionalno od 2002. godine TZ grada Vodica i Grad Vodice organiziraju piknik 1. svibnja u Rakitnici za građane i goste. Ova manifestacija predstavlja druženje domaćina s gostima uz prigodan program i oživljavanje starih običaja.


Ujutro u 9.00 održana je svečana sveta Misa ispred crkve sv. Ivana. Nakon toga KU Vodičke Perlice posjetiteljima su poslužili na tradicionalni način pripremljeno divlje zelje i pulentu. Također, organiziran je izlet – pješačka tura na Rimsku cisternu i Arauzonu

rakitnica01052018_14.JPG

Po prvi puta u funkciji gradonačelnice dr. Nelka Tomić sudjelovala je u ovoj manifestaciji te zajedno s dir. TZ Vodice Anitom Franin Pečarica i djelatnicama TZ Vodice posjetiteljima se posluživali grah i kobasice.

-Ovo je jedna predivna tradicija, koja počinje sv. Misom na kojoj sam sudjelovala, a nastavlja se doručkom na otvorenom uz domaće zelje, pulentu i grah. Lijepo je vrijeme, uz živu muziku svi se mogu opustiti i odmoriti za Praznik rada – rekla nam je gradonačelnica Nelka Tomić

Među stranim turistima koji se odmaraju u Vodicama, na pikniku u Rakitnici najbrojniji su bili gosti iz Slovenije, sudionici Karavane od 30 luksuznih kampera koji su petodnevnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji.

- Nezaboravnih pet dana proveli smo u vašoj županiji, svugdje smo jako dobro dočekani i radosni se vraćamo kući - rekli su nam sudionici Caravanove karavane.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 01 Svibanj 2018 14:29
djelomob1.jpg