Beata & Graffita: Mali parapet odisao atmosferom entuzijazma i kreativnosti

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Mali parapet je već kultni meeting point mladih Vodičana i svih koji se mlado osjećaju. I upravo su mladi sa Maloga parapeta priredili svome Selu jednu urbanu priču koja se sve češće događa i to od ove zime.


Riječ je o Udruzi mladih Bokon koja za cilj ima promicanje kulture, umjetnosti i kreacije općenito.

“Cilj nam je sa svim raspoloživim sredstvima, idejama i znanjem u pojedinim aktivnostima pružiti mladima priliku za samoostvarenje te i samim time poticati mlade na stvaranje i uživanje u kreativnosti.”, piše na facebook stranici udruge (

)

A kreativnost o kojoj Bokon govori izražavala se jučer street artom; dečki iz Udruge pozvali su desetak umjetnika iz nekoliko gradova kako bi pokazali umijeće crtanja grafita i muziciranja za dj pultovima. I tako su zaljubljenici u ovakvu vrstu umjetnosti i zabave mogli uživati u kreativnim procesima mladih ljudi, dok je Mali parapet odisao atmosferom entuzijazma i proaktivnosti.

beata1.jpg

Inače, Dino Ferara, dopredsjednik Bokona govori nam kako je ovaj kao i ostali projekti koje su do sada radili, nastao iz želje da se mladima u Vodicama ponudi sadržaj urbane kulture u kojemu mnogo mladih uživa, a u Vodicama je nisu imali gdje konzumirati. Zato je zajedno sa Mislavom Matićem i Filipom Fržopom odlučio iskoristiti svoje iskustvo u organizaciji i svoja poznanstva te krenuti sa osmišljavanjem događaja koji će inače tmurnu vodišku zimu malo oživjeti. U tome im je i uspjelo, kroz sad već četvrti projekt koji ostvaruju.

“Drago nam je čuti pozitivne reakcije i mladih i starijih sumještana jer tako znamo da radimo dobru stvar. Do sada su nam svi projekti bili jako dobro posjećeni i to nas jako veseli jer se u Vodicama mogu susresti sa tipom sadržaja koji do sada u našemu Selu nije postojao”, govori nam Dino Ferara.

Radove umjetnika grafita koji su nastali jučer može se pogledati još danas, nakon čega će biti spremljeni u nečiju garažu jer Udruga još nema prostor za svoje aktivnosti, a Bokon će nastaviti raditi na realizaciji budućih događaja koji će, vjerujemo, opet biti pozdravljeni i prihvaćeni od publike.

“Prihvaćamo bilo kakve ideje u vezi projekata ili savjeta za rad udruge kojima će primaran cilj biti povezivanje mladih, njihovog samonalaženja i naravno uživanje. Naš način rada, kako ga sada zamišljamo, bit će u obliku javnih događanja, koncerata, izložbi i radionica sa svrhom zabave i educiranja u sferi kulture i umjetnosti te prikazivanja stvaralaštva mladeži”, poručuju iz udruge koja će Bokon, odnosno sa bande, sa strane nadamo se donositi svježi novi val urbanosti našemu Selu.

Pogledajte video i fotogaleriju

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 08 Srpanj 2018 17:05
djelomob1.jpg