Studeni 12, 2018 3625

Uz vodičke Sretne umirovljenike i njihov mladi duh, treća dob je nešto čemu se svi možemo veseliti

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Udruga umirovljenika Vodice ili Sretni umirovljenici, kako se nazivaju na Facebooku, udruga je koja broji oko 500 članova, a koliko je aktivna i popularna svjedoči i to da se u ovu udrugu učlanjuju umirovljenici iz okolnih županija pa čak i iz dijaspore.

Razlog tomu su njihove brojne aktivnosti i druženja, putovanja, plesnjaci i obilježavanja blagdana i praznika.

Tako su oni jučer obilježili Martinje, uz njima najdražeg pjevača Milu Perkova, a uskoro ih u Moto klubu Okit očekuje godišnja skupština u na kojoj će rezimirati prošlu godinu i predstaviti aktivnosti za idućih 6 mjeseci rada Udruge.

To nam je bio povod da popričamo sa predsjednikom Udruge, Martinom Čičin Šainom.

“Svakih pola godine radimo u Moto klubu skupštinu gdje planiramo aktivnosti i putovanja. Naime, svake godine radimo jedno višednevno putovanje, kao što je bio nedavni posjet Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji, nekoliko jednodnevnih izleta na neki otok ili drugu lokaciju u blizini Vodica te jedne toplice.
Uvijek svojim članovima damo da sami izaberu gdje bi najradije išli, a ove godine to su toplice u Istri”, objašnjava nam Martin i kaže kako je zadovoljan sa proteklom godinom jer se vidi da omladinci, kako od milja sami sebe nazivaju, zaista uživaju u druženjima i putovanjima, a članovi koji žive dalje planiraju svoje posjete Vodicama po rasporedu putovanja Udruge.

“Jedan naš član planira svoja putovanja čak iz Australije da bi nam se pridružio”, nadodje.

Također, udruga svojim omladincima jednom godišnje organizira pregled sluha i krvne slike tako da svi mogu biti na miru i opušteni na brojnim zabavama koje se u njihovom aranžmanu održavaju.

Pitali smo Martina ima li nekih problema u radu Udruge na što on odgovara da nema nikakvih problema u samom radu Udruge, već u prostoru koji je premali i neadekvatan.

“U našem prostoru možemo održavati sastanke, kartati i igrati pikado, no ako bi se željeli podružiti to onda stvara problem - a mi se volimo družiti. Tako uvijek moramo tražiti neki prostor koji bi nas ugostio, a bilo bi puno lakše i praktičnije kada bi u vlastitom prostoru mogli organizirati druženja. Također, imamo dosta ideja koje se zbog manjka prostora ne mogu izrealizirati kao što je održavanje predavanja na određene teme. Dosta umirovljenika ima fizičke pa i psihičke tegobe, a sa stručnim predavačima koje bi zvali, naši članovi bi se mogli educirati o problemima koji ih muče”, objašnjava nam.

Na facebook stranici Sretnih omladinaca (https://www.facebook.com/vodice98/) stoji: 

Dragi naši omladinci

Imamo prijedlog da se družimo bar jednom tjedno vaše je da nam date prijedlog što biste željeli. Molim Vas da nam se javite.

Uz Sretne umirovljenike i njihov mladi duh, po svemu sudeći treća dob je nešto čemu se svi možemo veseliti.

djelomob1.jpg