Veljača 11, 2019 4981

Kate Španja i Aljoša Zanze svakodnevno nas vesele fotografijama vodičkog kraja

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

U Facebook grupi Vodice u srcu i duši svakodnevno možemo naići na amaterske fotografije naših sugrađana vodičkog kraja, našeg polja i obale, iza njih najčešće stoje Kate Španja i Aljoša Zanze čije fotografije zasigurno bude sjetu onima koji više ne žive tu ili pak tek podsjete na ljepotu koja nas okružuje.

 - Otkada je naš Peko Španja otvorio Facebook grupu Vodice u srcu i duši i otkada sam prije četiri mjeseca prvi put objavila svoju prvu fotografiju, fotografiram iz ljubavi – srca i duše za Vodice i naše ljude koji žive u tuđini, kazala je Kate Španja koja sve fotografira isključivo mobitelom, a uskoro će u suradnji s Aljošom Zanzom imati i svoju prvu izložbu.

Aljoša Zanze fotografira pomoću amaterskog aparata Sonyja DSC-HX350, malog, ali dovoljno dobrog da se njime zabilježe lijepi trenutci.

- Najčešći motivi su more, oblaci, nebo, zalasci sunca, brodovi...sve ono šta je nekako karakteristično za Dalmaciju i Vodice, a neka poruka u svemu tome bi bila da ljudima pokušam ukazati na to da živimo u jednom prekrasnom mjestu, koje je lijepo za život usprkos svim nedostacima koji postoje, da nije sve tako crno kako mnogi često kukaju i da treba samo malo prošetati uz more, pogledati oko sebe i biti zahvalan za svu ovu ljepotu koja nas okružuje, kazao je Zanze.

Teško mu je izdvojiti neki vodički kutak kao najfotogeničniji jer sve ovisi gdje se u koje doba dana nalazite.zanze12.jpg

- Riva i parapet po jugu, Plava plaža i Hangar pri zalasku sunca, teško je reći, cijeli naš lungomare je pun lijepih motiva za fotografiju, zaključio je.

Ispod pogledajte dio njihovih fotografija, a ostale možete pogledati u Facebook grupi Vodice u srcu i duši ili na njihovoj prvoj zajedničkoj izložbi koja će se održati 01. ožujka od 18:30 u Gradskoj knjižnici Vodice

zanze3.jpg

Kata1.jpg

kata2.jpg

zanze1.jpg

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 17:51
djelomob1.jpg