Srpanj 10, 2019 3442

Sve u znaku kreativnosti, druženja i dobrog raspoloženja: Protekli tjedan uživali smo u ljetnom i uličnom šušuru

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Iza nas je još jedan, treći po redu Vodice Street Festival koji je i ove godine doveo kreativce različitih umjetnosti na ulice našega grada. U razgovoru sa direktoricom Turističke zajednice Grada Vodica, Anitom Franin Pećarica porazgovarali smo o dojmovima Festivala koji je ove godine trajao čak 7 dana.

“Iznimno mi je veselje raditi ovaj festival, mnogo se toga događa u našem gradu u tih sedam dana, a sve u znaku kreativnosti, druženja i dobrog raspoloženja”, rekla nam je Franin Pećarica i dodala kako su ove godine dodali novu lokaciju u parku za održavanje dječjih radionica, da bi se dobio jedan mirniji kutak za dječji rad. Kampanel je ove godine bio rezerviran za intimnije koncerte i izložbu Roka Ivande.

“Drago mi je vidjeti kako roditelji dovode svoju djecu na Festival, koja su ove godine mogla uživati u ukupno 14 radionica na dvije lokacije. Zatim, Roko Ivanda i ove je godine otvorio svoju izložbu i cilj nam je svake godine predstavljati ono što je radio proteklu zimu.”, objasnila je direktorica. I zaista, protekli tjedan Vodice su bile mjesto za umjetničke performanse, koncerte, izložbe, predstave za djecu “Tri prašćića” i “Ogledalce” i općenito vrlo raznoliki program u kojem je baš svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Vodice su jednostavne uživale u ljetnom i uličnom šušuru započevši sa kocertom popularnog Detour-a, nakon kojeg su ulice našega grada svojom glazbom uveseljavali i Swing Gitane Quartet, Jimmy Shakers Band i MSAQ, a cirkuski performans El Cric izmamio je mnoge pozitivne reakcije svih prisutnih.

“Drago mi je da se ovom Festivalu odazivaju mladi lokalni umjetnici i da u svojoj vlastitoj sredini mogu pokazati svoje radove. Svake godine do sada se pojavio neki novi kreativac, a vjerujem da će tako biti i u buduće”, objasnila je Franin Pećarica i nadodala da je ove godine jedan vodički umjetnik Street Festivalu ipak nedostajao. Naime, naš cijenjeni umjetnik Vladimir Mihoković Miha koji nas je u svibnju prerano napustio, kako nam direktorica otkriva, je uvijek podupirao ovakve događaje, a svoje mjesto na ovom festivalu našao je kod Čorićevog tornja.”Falio nam je ove godine Miha, no bar su njegove slike na Festivalu bile prisutne”, rekla je.

Pitali smo direktoricu imaju li u Turističkoj zajednici već planova i nekih novina za idući Vodice Street festival, na što nam je odgovorila; “Festival se svakako nastavlja, i dalje će u fokusu biti umjetnici i kreativci različitih umjetnosti i žanrova. Zasigurno će biti i nekih preinaka i novina, no o tome je ipak još prerano pričati.”, zaključila je.

streetfl (6 of 25).jpg
sf1234.jpg

streetfl (2 of 25).jpg
streetfl (1 of 25).jpg
0607 (13 of 20).jpg

streetfl (17 of 25).jpg
streetfl (8 of 25).jpg
streetfl (7 of 25).jpg
streetfl (5 of 25).jpgPoslijednja izmjena dana Srijeda, 10 Srpanj 2019 12:35
djelomob1.jpg