Studeni 13, 2019 7903

Novo vozilo u obitelji Trcera - prilagođeno i registrirano za prijevoz osoba s invaliditetom koje će Alenu značajno olakšati mobilnost

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Kupnja novog automobila uvijek je poseban događaj. A kada je taj automobil prilagođen isključivo svom vlasniku, onda je on još posebniji. Pogotovo za našeg sumještanina Alena Trceru, kojemu je radi invaliditeta mobilnost značajno otežana. 

No, od danas tomu više neće biti tako. Naime, njegovi prijatelji, Danijel Zorobabel Lasan - Orio, Lola Mihić - Kola i Nenad Juričev Sudac, od prošlog su utorka na putu, da bi svom Alenu dovezli iz Stochkloma automobil prilagođen i registriran za prijevoz osoba sa invaliditetom. 

Caddy Maxi Life novo je prijevozno sredstvo u obitelji Trcera u koje Alan može samostalno ući i koje je prilagođeno ljudima sa ograničenim mobilitetom.

“Orio je radio u Ambasadi u Stochklomu i preko njegovih kontakata sa našim ljudima gore, došli smo do Caddyja. Naime, ugradnja nadomjeska za invalide u potpunosti financira Švedska, zato smo se odlučili auto kupiti tamo. Bez obzira što i dalje moram imati nekoga tko me vozi, ovaj automobil će mi puno olakšati kretanje od točke A do točke B”, govori nam Alen. 

Inače, motornim vozilom posebno prilagođenim za prijevoz osoba s invaliditetom smatra se motorno vozilo koje je prilagođeno na način da u njega invalidska kolica ili drugo srodno ortopedsko pomagalo namijenjeno prijevozu i transportu mogu ući putem rampe ili lifta i u koje je ugrađen mehanizam za njihovo pričvršćivanje radi osiguranja stabilnosti, kao i motorno vozilo za koje je rješenjem nadležnog carinskog ureda utvrđeno da ispunjava uvjete iz Pravilnika o posebnom porezu na motorna vozila.

Za ova motorna vozila nije potrebno ishođenje posebnog rješenja, odnosno takva motorna vozila se uvijek smatraju motornim vozilima koja nisu predmet oporezivanja posebnim porezom na motorna vozila.

U svakom slučaju, želimo Alenu mnogo ugodnih kilometara, a s obzirom kakve prijatelje ima, vjerujemo da će upravo takvi i biti!Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Studeni 2019 13:50
djelomob1.jpg