Ožujak 02, 2020 7333

…ali za sve je kriv Viktor i njegov motor!

Ukrajinka Miroslava R. Samohod o Vodicama: 'Krive su predrasude da se ovdje ne može uspjeti'

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

Ukrajina, Rusija, Mađarska, Češka, Grčka… sve te države bile su povremeni domovi, životne škole i hrpe edukacija Miroslave Rusnak Samohod koje su trajno zamijenile Vodice. Ni manje, ni više, svo svoje znanje koje je prikupila sada prenosi na naše sugrađanke i ostale Hrvatice koje nakon njenih tretmana izlaze još ljepše i samopouzdanije. A, za sve je 'kriv' njen muž Viktor koji je po njeno srce na Zakynthos došao – motorom!

-    Upravo danas slavimo našu petu godišnjicu braka. Vodice i suživot s njim ovdje ne bih mijenjala za sve te države i gradove, ali i ostale koje sam posjetila. Nikad neću zaboraviti svoj prvi dojam o ljudima. Svi su bili toliko veseli, otvoreni, komunikativni - imala sam osjećaj da sam doma. Hrvati su zaista najmiliji narod koji sam ikad srela – kaže nam Miroslava Rusnak Samohod.

No, kako je nakon sve te vreve velikih gradova – Praga, Kijeva, Budimpešte, otoka Zakynthosa i Kefalonije živjeti u gradiću sa svega 10 tisuća stanovnika?

-    Nikad nisam mogla zamisliti da ću tako živjeti! Uvijek sam se vidjela u megapolisu, gdje se užurbano, brzo… Tu je laganini, već i mene vata fjaka – priča nam kroz smijeh. 

Priča nam i to da ju zaista, koliko god je možda nekom isfurano naše more i obala, njoj nešto što joj uz obitelj ispunja dušu. Nema ljepše nego kraj ili početak dana zapečatiti ili započeti takvom điradom.

-    Volim Vodice i ovaj život sad. Možda je stvarno 'krivac' svemu moj Viktor i naš trogodišnji Mihael, obitelj je za mene sve. Iako, kad vrtim film unazad, zaista je čudna ova moja promjena. Osamostalila sam se već sa 17 godina, voljela sam učiti i raditi te novac trošiti na putovanja i otkrivanja novih mjesta.

No, zahvaljujući svojoj sadašnjoj kumi, a nekadašnjoj cimerici u Pragu Karolini Bilan, prvi put je posjetila Vodice i upoznala muža. 

-    Bez puno nagovaranja ona me je nagovorila da idem jedan semestar na razmjenu studenata u Zagreb pa su i viđanja s Viktorom bila češća, a zaljubljenost jača. Proljeće i ljeto sam živjela i radila na otocima u Grčkoj, prvo kao vodič pa menadžer, što mi je donijelo neopisivo životno iskustvo. I Viktora sam shvatila ozbiljno onda kad je motorom stigao da me tamo iznenadi.

U skorije vrijeme je dobila posao iz snova iz struke u francuskom poduzeću, no ljubav je bila jača.

-    Oženili smo se dvije godine nakon, a kad je došao Mihael shvatila sam koliko ovo mjesto ima prednosti u odrastanju i odgoju. Stižem raditi, kuhati, posvetiti se njemu, ali i sebi. Eto, to u velikim gradovima baš i ne možeš!

Također, krive su predrasude da se u malom gradu ne može uspjeti. 

-    Koliko nas je god tu, toliko svi imamo svoje potrebe. Možda samo ljudi ovdje nisu navikli toliko odvajati za svoje gušte. Ali, trendovi se mijenjaju. 

Miroslava je dijete iz liječničke obitelji koje se uvijek vidjelo u bijeloj kuti. Zbog stresa samog posla, podršku roditelja za tu profesiju nije imala. Tražeći se, završila je čak tri studija – Ekonomiju, Menadžment ugostiteljstva i Spa i Menadžment razvoja destinacije. 

-    Na kraju, da, završila sam i ja u bijeloj kuti! Dug je put bio do toga. Kakva je sreća bila pohađati silne edukacije za posao iz snova koji sada radim, veselim (uglavnom) žene i svojim radom popravljam asimetrije koje svi mi imamo. Kroz par sati izađu 'popravljene', sretne te apsolutno prirodne. 

To radi kroz trajni make-up s brendom Long Time Liner, najboljim na svjetskom tržištu, kao specijalizirana lingerista trajne šminke koja koristi u svom poslu eksluzivne metode. Tretman kao takav uz korekciju traje i do pet godina.

-    Od djetinjstva sam crtala na papiru "obrvu i oko" i sve do sada. Onako, bez veze! I sad, je li je to bio neki znak? Nakon Grčke došla je želja raditi u Beauty industriji, pa sam u Pragu našla najbolju školu za ekstenzije umjetnih trepavica, pa BrowMaster gdje sam se dobro praksirala. Otišla sam na trajni make-up obrva te nisam mogla opisati emocije, kad se budiš dotjerano bilo gdje! Od tada me ne napušta pomisao da to hoću raditi!

Ovaj posao donosi joj i takve mogućnosti da s vremena na vrijeme može otputovati i u te megapolise! S obzirom da je vrlo malo toliko educiranih stručnjaka u trajnom make-upu koji postaje sve veći trend Miroslava svako toliko dobiva pozive iz salona i estetskih centara iz Ljubljane i Zagreba da ju malo 'posude'.

-    Imam ogromne planove, samo ide malo pomalo jer ne stajem s edukacijama. Uskoro želim i sama otvoriti edukativni centar da mogu sva svoja znanja iz stranih škola i najboljih svjetskih stručnjaka predati nekome tko isto kao i ja želi raditi osmjeh na licu i samopouzdanje u svakom danu.

Ono što oduševljava, Mira ne zaboravlja i na onkološke pacijentice jer njihov osmjeh njoj je najdragocjeniji.

-    Onim ženama koje su zbog kemoterapija izgubile svoje obrve ili su morale na masektomiju vrlo rado ću iscrtati te iste ožiljke, dlačice ili bradavice potpuno besplatno. Ne preskačem ni muškarce koji imaju alopeciju, i njihovom problemu želim pomoći – naglasila nam je za kraj.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 12 Ožujak 2020 15:42
djelomob1.jpg