Travanj 13, 2020 6618

Majčinstvo i trudnoća u 17 godini nosilo je neke čudne poglede, no ona je 'gonala' po svome i sa svojim Vitom svakodnevno stvara unikatne rukotvorine

VODIŠKE MAME Domenika Skroza: 'Majčinstvo je najsnažnije neraskidivo prijateljstvo'

Ocjeni sadržaj
(19 glasova)

Mama Domenika Skroza, naša umjetnica i novopečena vlasnica Luline u kojoj su nam dostupne sve njene rukotvorine od lampi, torbi, magneta i nakita. Umjetnički duh naslijedila je još od svoje mame, nadogradila ga je u Školi likovne umjetnosti, a danas ga prenosi i na svoga Vita. Postala je mama još kao srednjoškolka, a sa svojih 'sto ruku' hekla sve.

Koliko godina ima tvoj Vito? Kako izdržavate sa školom?
Moj Vito ima 9 godina i za čudo škola kod kuće nam prilično dobro ide. No, pravu sliku vidit ćemo kad stignu ocjene.

Razumije li on ovu situaciju? Kako si mu objasnila da mora stati doma?
Nije mu baš jasno što se događa, ali ne žali se. Pokušavam mu ne puniti glavu nepotrebnim informacijama nego sam situaciju iskoristila kao priliku da ga natjeram da jede zdraviju hranu jer je općenito težak sa spizom.

Kako započinje i završava vaš dan? Koji vam je najdraži dio dana?
Naš dan je jedan veliki kaos koji na kraju ispadne super, haha. Vito je tvrdoglav dječak, a ja još tvrdoglavija pa nam je jutro najnapetije dok ne padnu dogovori.

Možeš li se sititi nekog čudnog ili zanimljivog pitanja koje ti je kroz odrastanje postavija?
Ne mogu izdvojiti jer svakodnevno ima neka zanimljiva pitanja na koje mi je nekad jako teško odgovoriti. Ali, to mi je drago jer volim kad istražuje, 'njuška', sluša…

Što je za tebe majčinstvo?
Teško je to riječima objasniti, ali kad bih morala rekla bih čista emocija. Najsnažnije neraskidivo prijateljstvo. Ljubav na prvi pogled.

Kako si reagirala kad si saznala da si trudna?
Jako sam mlada zatrudnila i ne mogu reći da sam uopće shvaćala što se događa. Bila sam poprilično zbunjena.Jesi li se suočila s nekim osudama u društvu i okolini?
Uvijek naiđeš na neke skrivene poglede, ali nisam se obazirala. Dobro sam se osjećala sama sa sobom i imala sam podršku obitelji i prijatelja, tako mi je bilo lakše gledati svoj put i ne obazirati se na druge.

Koji je najdragocjeniji savjet koji si dobila o roditeljstvu i odgoju?
Bila sam mlada i imala sam stotinu pitanja. Nisam zapamtila savjete drugih, u glavi mi je bilo da radim onako kako ja uistinu osjećam i mislim da je to najbolje i najiskrenije.

Imaš li vremena za sebe i kako provodiš?
Uvijek nađem vremena za sebe. Muž Toni mij e uvik desna ruka za bilo kakvu vrstu pomoći, ali i Vito je sad koliko toliko samostalan i sad ja počinjem moliti njega da se družimo haha.

Nedavno si pokrenula Lulinu. Pati li ti posao u ovoj situaciji? Imaš li i dalje inspiracije?
Trenutno sam zatvorena zbog novonastale situacije, ali nastavila sam proizvodnju. Trudim se kreativno i kvalitetno iskoristiti dan i što više Vita uključiti u te aktivnosti

Sudjeluje li Vito u kreiranju?
On voli sudjelovati u svim mojim kreativnim radovima pa svakodnevno imamo nove ideje hehe.

Sve su mame superheroji. Koje su tvoje super moći?
Da bar imam super moći! Možda teleportaciju! Šalim se… Mislim da je moja super moć kao i kod većine žena: imam dodatni par ruku i obavljam sto poslova odjednom!

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 13 Travanj 2020 15:44
djelomob1.jpg