Travanj 14, 2020 4832 FB Vodice u srcu i duši

Korona ga natjerala da krene u razradu

Vodičanin Goran Fržop ostvaruje dugogodišnju želju: Kreće u izradu monografije košarkaškog kluba Vodice

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Korona i izolacija Vodičana Gorana Fržopa vezala je uz kompjuter više nego inače i ponukala ga da krene ka ostvarivanju dugogodišnje želje – izradu monografije košarkaškog kluba Vodice. Već ima razrađen plan ljudi, a priče će se rađati iz sjećanja.

-    U Vodicama se igrala košarka, još tamo početkom sedamdesetih. Radi osjećaja o kvaliteti igre koja se tada igrala u međuopćinskom natjecanju (Šibenik, Vodice, Raslina, Zaton, Murter, Prvić Luka, Tribunj, Rogoznica, Primošten) neću pretjerivati ako kažem da je to bio rang današnje druge lige – napisao je to Goran Fržop u FB grupi Vodice u srcu i duši te nam potvrdio svoju želju.

Monografija bi bila u digitalnom obliku kako bi svima bila dostupna, a i u tiskanom kako bi oni koji žele ju mogli očuvati kao uspomenu. Ideja da krene ka ostvarivanju javila se – prekjučer.

-    Već sam obavio 10-ak razgovora s onima za koje smatram da znaju najviše. Ima i onih koji su imali svoje bilješke. No, moram paziti da nikoga ne priskočim, to bi mi bilo krivo, ali jako je puno ljudi kroz to prošlo. Tu treba kopati i tražiti, a ono na što se najviše oslanjam su sjećanja. Mikrofon pod ruku, i ajmo.

Goran si je zadao zadatak prikupljanja građe. Nju će pronaći u arhivi Šibenskog lista, nešto u košarkaškom savezu grada Šibenika, a puno toga nada se i od nekadašnjih igrača koji su sačuvali zapisnike sa sastanaka ili skupština. U cijeloj priči jako su važne i fotografije.

-    Ovo je bilo nešto naše autohtono. Bio sam opčinjen košarkom, ali premlad da bih upijao te stvari oko sporta. To doba ostavilo mi je lipe uspomene. Dizao sam se u 4 sata i odlazio trenirati. Tako je bilo sve dok nisam otišao na fakultet. Život te odnese u nekim drugim stvarima, zaboraviš – naglasio je Fržop.

Svi sa kojima sam pričao kazali su da bi im bilo krivo da ode u zaborav. Zato, sve skupa moli da tko god ima informaciju, fotografiju, sjećanje ili volju za pomoći, neka ga slobodno kontaktira te da se ova priča i ostvari.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 14 Travanj 2020 21:25
djelomob1.jpg