Studeni 16, 2020 5101

Niko Leuthner, Vodičanin iz Njemačke: Skrasio se prije osam godina, a svoju ljubav prema Vodicama pretočio je u pjesme

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

Došavši na odmor u Vodice nije ni slutio da će baš tu započeti svoj novi život. I upravo to se dogodilo Nijemcu Niki Leuthneru koji zajedno sa svojom suprugom punih osam godina živi u Vodicama.

Ljubav prema Vodicama se jednostavno dogodila. Kada sam došao ovdje na odmor nisam ni slutio da ću ostati ovdje živjeti, ali danas zajedno sa svojom suprugom sam još uvijek tu – s osmijehom je započeo Niko Leuther svoju priču. 

Svevremešni sedamdesetosmogodišnak živi život punim plućima. Po struci vozač kamiona od kad je otišao u mirovinu svoje slobodno vrijeme provodi u muzičkom studiju. U njegovom malom studiju su nastale brojne pjesme, ali njemu su posebno prirasle srcu one o Vodicama.

-    Nadasve prekrasne i bajkovite, Vodice su me toliko očarale da sam divljenje o njima, plažama, moru pretočio u pjesme. Pjesme su country žanra i lako pamtljive. Nije mi trebalo posebno dugo vremena da ih uglazbim jer sam imao inspriaciju u svemu što me okružuje – nastavlja Leuther.

Pjesme su poslušali brojni Vodičani, već danas neki od njih i Nikini prijatelji i nisu krili oduševljenje. Jedna je u instrumentalnoj, a druga u instrumentalno/vokalnoj izvedbi.

Uz gitaru svira i klavijature. Godinama piše pjesme i uglazbljuje ih, a donedavno je održavao i koncerte. Često je bio angažiran i na privatnim zabavama ali od pojave pandemije vrijeme provodi u svom studiju. Ali to ga nije spriječilo da i dalje stvara nove pjesme.

Kako uskoro slavi i 50 godina braka tim povodom priprema i novu pjesmu.  A sve ljepote o Vodicama Niko će zasigurno barem još u jednoj pjesmi otpjevati.

 

A do tada poslušajte njegove dvije pjesme koje je posvetio Vodicama

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 21:17