Studeni 27, 2020 2662

Milenijsko srce za sve zdravstvene djelatnike

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Danas je Šime Strikoman na rivi hotela Imperial snimio svoju 723. Milenijsku fotografiju posvećenu svim zdravstvenim radnicima.

Radi se o instalaciji u obliku velikog crvenog srca i bijelog križa, simbola svjetske zdravstvene organizacije. Ova fotografija ujedno je i podrška svim zdravstvenim radnicima u ovim teškim vremenima. 

Povod za ovu fotografiju je pismo medicinske sestre Željke Švenda koja radi u Županijskoj bolnici Čakovec u kojem opisuje težak i odgovoran posao zdravstvenih radnika osobito u ovoj Covid situaciji.  

Pismo se širi se širi društvenim mrežama uz zamolbu svima da objavu kopiraju i zalijepe na svoj profil ako su zdravstveni radnici ili ako vole zdravstvene radnike!

Šime Strikoman zajedno sa svojom ženom Editom odlučio je ne samo kopirati pa podijeliti nego i pridodati Novu Milenijsku broj 723.

 

Pismo Željke Švenda pročitajte ispod

"Znam da je teško voljeti zdravstvenog radnika. Ustanemo rano, kasno se vratimo kući ili možda imamo noćne smjene i preumorni smo za kuhanje. Nedostaju nam vikend događaji, blagdani, rođendani. Ne uzbuđujemo se previše zbog manjeg kašlja ili prehlade, vidjeli smo daleko gore. Ne želimo uvijek razgovarati kad dođemo kući, razgovarali smo cijeli dan. Ne želimo se uvijek šaliti kad dođemo kući. Možda se čini da smo ostavili svu svoju brigu, srce i ljubav na poslu, i vratili smo se kući prazni, vjerojatno jesmo. Pretpostavljam da je teško voljeti zdravstvenog radnika, ali znaj ovo: još uvijek trebamo tvoju ljubav. Trebamo vaše razumijevanje. Moramo znati da ′′ shvaćaš ". Moramo se mi pobrinuti za to svako malo. Treba nam netko drugi da preuzme kontrolu nad detaljima jer je stalno raditi sve sami naporno. Ponekad nam  treba  rame za plakanje, kad ti ne možemo ni reći zašto tugujemo. Ponekad nam treba da šutite s nama. Bez puno pitanja.
Trebamo te da učiniš najteži posao, a to je... da voliš zdravstvenog radnika.
Zahvaljujem se vama koji ih volite i puštate nas da radimo ovaj posao, ovaj poziv, ovaj život. ?
Kopiraj i zalijepi ako si zdravstveni radnik ili voliš zdravstvenog radnika!

 

djelomob1.jpg