Veljača 10, 2023 5628

Napustio nas je Ante Bastić, jedan od osnivača DDK Vodice, Sportskog društva Vodice i dugogodišnji tajnik Mjesne zajednice Vodice

Ocjeni sadržaj
(11 glasova)

U zadnjim minutama jučerašnjeg dana napustio nas je Ante Bastić. Dugo je bolovao, ali sinoćnja smrt ipak je došla iznenadno. Umro je u svome domu, u naručju najmilijih.

Bilo je to u trenucima kad je u hotelu Olympia završavala Skupština Kluba vodičkih darivatelja krvi. Gospodin Bastić bio je jedan od osnivača Kluba. Do sinoć zadnji živući.

U svome obraćanju skupštinarima predsjednica Kluba kojeg su gospodin Ante i grupa njegovih istomišljenika, humanitaraca, osnovali na Badnjak 1976. godine, Sanja Radin-Mačukat, posebni pozdrav uputila je baš njemu, što je gromoglasno pozdravljeno. Jučer su se i čuli telefonski. Nazvao ju je kako bi se zahvalio na pozivu i ispričao se što ipak neće moći doći na Skupštinu jer se ne osjeća baš najbolje. “Teško hodam” - kazao joj je. I pored toga zvučao je dobro i ništa nije slutilo na tužni završetak jedne lijepe večeri.

Gospodin Ante Bastić jedan je od onih ljudi koji su kroz cijeli svoj život uradili puno toga značajnoga za naše mjesto. U društvenom životu kao tajnik Turističkog društva, na sportskom kao inicijator osnivanja Sportskog društva Vodice, na humanitarnom već spomenutim osnivanjem Kluba darivatelja krvi, a uz Vodice je bio vezan i kroz profesionalni angažman na radnom mjestu tajnika Mjesne zajednice Vodica. S tim u vezi zaslužan je za pokretanje izgradnje Dječjeg vrtića Tamaris i nove zgrade Osnovne škole Vodice, za izgradnju prve faze kanalizacije, izgradnju operativne obale (buduće infrastrukture marine) i telefonske centrale s priključcima. U mirovinu je otišao 1992. godine.

Prošle godine dobio je Nagradu Grada Vodica za životno djelo. Pošteno. Zaslužio ju je.

U ime svih mještana Vodica, posebno njegovih darivatelja krvi, zahvaljujemo mu na svemu što je dao za Selo. Supruzi Božici i sinovima Miru i Darku izražavamo iskrenu sućut.

Sprovod našeg dragog Ante Bastića bit će u subotu u 15 sati na vodičkom groblju.

Poslijednja izmjena dana Petak, 10 Veljača 2023 19:49