Ožujak 31, 2016 7726

Stašo Vlahov iz Srime

Uz malo alata i puno dobre volje: Od ostataka keramičkih pločica radi prekrasne mozaike

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Kreativnu i maštovitu obitelj Vlahov, gospođu Ivonu i gospodina Stašu posjetili smo u dva navrata, pred Božić i Uskrs kada su ukrašavali svoj vrt koji je oduševljavao sve koji su prošli prošli njihovom ulicom.

U razgovoru s gospodinom Sašom saznali smo za još jedan njegov talent. Mnogi od nas razbijene keramičke pločice smatraju otpadom, međutim za gospodina Stašu one su materijal s kojim stvara prekrasne mozaike.

- Kao i za sve ostalo pokretač ove ideje je moja supruga Ivona. Za izradu mozaika od keramičkih pločica ne treba puno alata: kliješta, mala špatulica, ljepilo za pločice, fuga i mnogo strpljenja – kaže nam Stašo koji za izradu jednog stola-mozaika utroši i do 300 sati rada.

IMG_1796.JPG

- Najprije napravim crtež i onda slažem te lijepim komadiće keramičkih pločica. Zna mi se desiti da moram sto puta kidati pločicu kako bi dobio dio koji mi odgovara.

Stašo je do sada napravio mozaike raznih veličina i motiva od slona do lule, a najdraži mu je mozaik legendarne bube "Herby".

IMG_1799.JPG

- Najzahtjevni od svih mozaika mi je bila izrada pauka s paučinom jer ima dosta tankih linija pa sam se oko toga naviše namučio, međutim kada nešto radiš iz ljubavi ništa nije teško – kazao nam je Stašo koji ne miruje i već radi mozaik jezera s labudovima i lopoćima

IMG_1794.JPG

Pogledajte video prilog

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 31 Ožujak 2016 19:14