Travanj 01, 2016 4695

Uvijek uslužan, vedar, nasmijan i tako više od trideset godina otkako je trgovac u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Pripreme za nadolazeću sezonu su u punom jeku, a jedna od najvažnijih stvari u turizmu i trgovini - ljubaznost i uslužnost prema mušterijama i dalje nije na visokom nivou.

Tako nešto se ne bi moglo kazati za Željka Vukičevića, rođenog Šibenčanina koji više od trideset godina u Vodicama radi kao trgovac u trafici. Uvijek je uslužan, nasmijan i vedar, a svakog kupca pozdravlja i usluži kao rođenog.

-I kad sam radio kao trgovac u Tisku i kad sam postao privatnik uvijek sam isti, sa svakom mušterijom sam uslužan i ljubazan – kaže nam Željko te naglašava da svaki uslužni djelatnik, trgovac i ugostitelj koliko god mu bilo teško uvijek mora biti ljubazan.

Iako je završio srednju saobraćajnu školu, Željko je trgovac postao sasvim slučajno.

- Ondašnja cura i sadašnja moja žena radila je preko student servisa u Tiskovoj trafici, a ja bi dolazio kod nje "ljubovati" i pomagati joj. Ona je završila ekonomski fakultet, a ja sam ostao u ovom poslu i nije mi žao – kaže nam Željko.

Uslugu, smješak i zahvalu su prepoznali mnogobrojne mušterije koje do Željka osim kupovine novina i cigareta navrate na razgovor.

- Iako mogu cigarete i novine kupiti na bližem mjestu, kod mene na trafici koja se nalazi na rivi dolaze mnoge mušterije iz svih dijelova Vodica, Srime, Tribunja te mnogobrojni otočani koji dolaze brodom u Vodice.
Nije bit u tome da kupe ono što prodajem, bit je da popričamo, da se malo nasmijemo, da ih malo ohrabrim, razvedrim i da im dadem informacije te podatke koje im trebaju.

- Radeći u Vodicama kao trgovac u trafici stekao sam mnogobrojna prijateljstva od Slovenije do Amerike, a dobro prijateljstvo je najbitnije od svega – kazao nam je na kraju simpatični Željko kojeg Vodičani smatraju kao svojeg

Poslijednja izmjena dana Subota, 02 Travanj 2016 00:09
djelomob1.jpg