Svibanj 04, 2016 4082

Vodičanin Ante Šuša vlasnik je mnogobrojnih osvojenih medalja u streljaštvu, a do kraja godine kreće u osnivanje vodičkog streljačkog kluba

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Vodičanin Ante Šuša, strijelac Streljačkog kluba Centar iz Splita mirnu ruku i oštro oko još uvijek ima i sa svojih 64 godine. Prošli tjedan vratio se iz Rijeke kao ukupni pobjednik tradicionalnog Prvomajskog turnira pištoljem i revolverom.

- Skoro cijeli život vezan mi je uz oružje. Više od 30 godina sam bio profesionalni vojnik, a svako svoje slobodno vrijeme iskoristio sam za vježbanje u streljani. - rekao nam je Ante.

- Aktivno sam se počeo natjecati u streljaštvu 2006. godine i to na nagovor našeg sumještanina Ivasa Virenka. Tada sam postao član Kninskog kluba "Zvonimirovi strijelci", a kasnije sam prešao u Streljački klub Centar iz Splita.

- Trenutno sudjelujem u natjecanju s tri ekipe s kojima ostvarujemo odlične rezultate, višestruki smo Državni prvaci, a prošle godine osvojili smo zlatnu medalju u Prvenstvu Hrvatske za veterane te sam bio najbolji veteran u kategoriji B odnosno natjecatelji preko 60 godina – rekao nam je Ante koji je na nedavnom natjecanju u Rijeci poboljšao državni rekord za jedan krug.

Njegova velika želja već dugo vremena je osnivanje streljačkog kluba u Vodicama kojem bi se mogli pridružiti svi koji bi se htjeli okušati u ovom sportu te donosili osvojene medalje u naš grad.

- Streljaštvo je kod nas dosta zapostavljen sport. Da bi mogli funkcionirati kao klub ne moramo imati svoju streljanu, međutim zajedno s nekolicinom svojih prijatelja iz Vodica koji se bave streljaštvom tražimo adekvatnu prostoriju u kojoj bi bila streljana za zračnu pušku i zračni pištolj.
Jedan od ciljeva kluba streljačkog kluba bi bio i organiziranje Škole streljaštva za sve zainteresirane i dobne skupine – kazao nam je na kraju Ante te naglasio kako u osnivanje kluba idu do kraja ove godine.

Ovim putem Ante poziva sve naše sugrađane da svojim prijedlozima u komentarima pomognu u odabiru imena vodičkog streljačkog kluba.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Svibanj 2016 21:39