Lipanj 06, 2016 5592

Održan veliki slavljenički koncert

Vodička glazbo sretan ti 90. rođendan

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Vodička glazba, udruga koja već 90 godina živi sa svojim sumještanima u radosti i u tuzi održala je večeras svoj veliki koncert na Obali Vladimira Nazora. Udruga u kojoj su zastupljene sve generacije, koja kao nit spaja staro i mlado, prošlost i budućnost jedna je velika obitelj u kojoj nerijetko unuk sjeda na stolicu svoga djeda.

 

U posljednjih 6 desetljeća Vodička glazba značajno doprinosi bogaćenju turističke ponude Vodica.

Kroz glazbu se razvijala kulturna, obrazovna, lokalna i domoljubna aktivnost pa su tako neki članovi i voditelji glazbe zaslužni za osnivanje klapa i vokalno instrumentalnih sastava u Vodicama.

Danas glazba broji 50-ak aktivnih članova, a istovremeno malu školu orkestra polazi 10-ak budućih glazbara koji su se na večerašnjem koncertu predstavili službenom himnom Grada Vodica "Voda je gradu darovala ime" pod voditeljskom palicom Jakova Jurića.

Osim glazbara koji svojim trudom, zalaganjem i odricanjem rade na tome da udruga i dalje osane nepokoljebiva i prepoznatljiva zaslužan je i meastro Davor Lozić koji već 16 godina s našim glazbarima dijeli radost i tugu.

Pored učenika male glazbene škole vodičke glazbe na koncertu su kao gosti sudjelovali solistica sopran Jelena Pletikosa, klapa Bunari i pjevački zbor Lira.

Glazbari su se u svom nastupu prisjetili na nedavnog preminulog dugogodišnjeg člana glazbe Tonija Petrova, a zajedno s klapom Bunari izveli su pjesmu autora Ivice Cukrova posvećenu Marku Delabarbari.

Pogledajte kratki video s koncerta i fotografije ispod