Lipanj 21, 2016 6509

Odlazak u zasluženu mirovinu

Filka Samohod: Odgovornost i profesionalnost prema poslu na prvom mjestu

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Nakon 43 godine radnog staža Filka Samohod, administrativna tajnica gradonačelnice Branke Juričev Martinčev odlazi u zasluženu mirovinu. Njene radne kolegice i kolege organizirali su joj danas oproštajnu zakusku, a za poklon darovali prekrasne naušnice. Toliko je bila dirnuta da nije mogla suspregnuti suze kada je vidjela koliko je kolegice i kolege poštuju i vole.

Davne 1973. tada 18. godišnja Filka započela je raditi kao administrator-blagajnik u tadašnjoj Mjesnoj zajednici Vodice. Formiranjem Općine Vodice 1993. postaje administrativna tajnica u uredu načelnika Rade Ivasa, a od 1997. kada Vodice postaju Grad nastavlja obnašati funkciju administrativne tajnice gradonačelnika Rade Ivasa i gradonačelnice Branke Juričev Martinčev.

 

- Posao tajnice je vrlo složen, raznolik, a tajnica mora biti spremna na sve – rekla nam je Filka Samohod. Dobra tajnica, istaknula je Filka, treba biti osoba od povjerenja, dobra organizatorica, komunikativna, imati široko opće obrazovanje i biti snalažljiva jer često se znaju događati nepredviđene situacije.

- Tehnologija zaista napreduje vrlo brzo i ako se ne prate trendovi, vrlo je teško raditi, budući da se većina posla odvija u digitalnom obliku – nastavlja Filka te nam je ispričala anegdotu kada je došlo do infomatizacije ureda.

- Školu sam završila radeći na starim Remingtonovim pisaćim mašinama. Kasnije se radilo na električnim pisačim mašinama, a kad mi je tadašnji gradonačelnik Rade Ivas rekao da počinjem raditi s računalima pet noći nisam mogla spavati, međutim kako je vrijeme odmicalo bilo je puno lakše raditi s računalima. Naši Vodičani nisu baš blagonaklono gledali na kompjutere pa su često znali komentirati kako ništa ne radimo već samo gledamo "tamo u neku u televiziju" – sa smiješkom nam je rekla Filka

- U svom 43-godišnjem radnom iskustvu imala sam sreće što sam imala dobre i drage pretpostavljene osobe - Antu Bastića, Radu Ivasa, Branku Juričev Martinčev i nažalost pokojnog Krunu Sladoljeva. Također, veliko hvala na svemu svim radnim kolegama i suradnicima. U mirovini ću se više posvetiti obitelji, a ponajviše suprugu s kojim ću provoditi više vremena jer smatram da je vrijedan toga - rekla nam je na kraju Filka Samohod, a svojoj nasljednici Miri Kartelo kao i svim osobama koje rade kao tajnice poručuje kako je odgovornost i profesionalnost prema poslu na prvom mjestu.

- Puno sam naučila od tete Filke i iskreno mi je žao što ide u mirovinu. - rekla nam je Mira Kartelo. Voljela bi da je ostala na poslu još koju godinu kako bih stekla još veće iskustvo. Na meni ostaje jedan veliki teret jer su svi navikli na Filku koja je jedna i jedina. Ja ću se truditi obavljati svoj posao savjesno i profesionalno kao što je i gospođa Filka obavljala te se nadam da ću ispuniti očekivanja – zaključila je MiraIMG_8822.JPGMira Kartelo i Filka Samohod

I gradonačelnica Branka Juričev Martinčev imala je samo riječi hvale kada smo je upitali kako je bilo raditi s njezinom dugogodišnjom tajnicom Filkom Samohod

- Filka je vrhunski profesionalac, a s druge strane i prijatelj koji nikad nije postavljao suvišna pitanja. Sve ono što joj je povjereno i kao suradniku i privatno zadržala bi uvijek za sebe.

- Suradnik za poželiti u svakom pogledu. - zaključila je gradonačelnica Juričev Martinčev

Poslijednja izmjena dana Utorak, 21 Lipanj 2016 19:39
djelomob1.jpg