Lipanj 29, 2016 6375

Njihovo vrijeme dolazi: Upoznajte mlade atletičare Antu Klarića i Katarinu Krivanj

Katarina Krivanj i Ante Klarić Katarina Krivanj i Ante Klarić
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Kada imaš samo 11 godina, a zahtjevnu utrku od 22 kilometra koja se proteže padinama Mosora istričiš na 7. mjestu odnosno samo 8 minuta od vodećeg, onda nije previše reči za to osobu da je mladi "nebrušeni dijamant" hrvatskog trčanja.

Riječ je o mladom Anti Klariću, članu AK Okit koji je prvu trekking utrku ravnopravno s odraslima istrčao u siječnju ove godine, a sudjelovao je i na Marijan trailu (20 km), Promina treku (12 km), Omiš Imbertreku (10 km), Velebit Ultra trailu (24 km).

- Sve je započelo početkom ove godine kada sam trebao s mamom trčati na Marijan Trailu (10 km). Kako mama zbog obveza nije mogla nastupiti trčao sam s tatom na 20 km. Od tada mi se trčanje jako svidilo tako da kad god mogu sudjelujem u trekking utrkama – rekao nam je mladi Ante koji se osim trčanja bavi biciklizmom u BBK Orlov krugu, trenira u MNK Heroji, a uz to je i odličan učenik.

- Ukoliko nastavim ostvarivati dobre rezultate u trčanju volio bi se u budućnosti profesionalnije baviti tračanjem - kazao nam je na kraju simpatični Ante

55c77c4359e210de61833641a929d483_XL.jpgMićo Klarić, Ante Klarić i Branimir Juričev Grginov - utrka Mosor grebbing 

Velika podrška i vrhunski kondicijski trener mladom Anti je njegov otac Mićo Klarić

- Za vrijeme dok je trajala škola Ante je trenirao vozeći bicikl i igrajući nogomet tako da nije bilo potrebe za nekim posebnim treninzima. Kada je škola završila počeli smo ozbiljnije raditi na treningu snage i trčanja – rekao nam je ponosni otac Mićo Klarić

- Vodički klub AK Okit nam je velika moralna podrška. Nažalost, klub nije u financijskoj situaciji da bi mogao pomoći našim mladim i perspektivnim sportašima, osobito na način da im financira odlazak na natjecanja koji iziskuje poprilične troškove putovanja – zaključio je na kraju Mićo Klarić uz nadu da će se situacija u tom pogledu u budućnosti popraviti.Ono što je Ante Klarić za brdsko-planinsko trčanje to je trinaestgodišnja Katarina Krivanj za cestovno.

Ova mlada vodička atletičarka na nedavno održanoj utrci "Balajmo kroz selo" u kategoriji žena najbrže je otrčala stazu od 2,5 km što je vrhunski rezultat. Trči od svoje 9 godine, a uspješna je bila na utrkama u Murteru, Filp Jakovu, Kožinu.

Odlična je učenica te zajedno sa svojim ocem Krunoslavom trenira i priprema se za cestovne cross utrke.
Pored trčanja Katarina je uspješna i u biciklizmu, a kao i Anti velika joj je želja da u budućnosti postane profesionalna trkačica.

 26726539754_9a35bc0e77_c.jpgKatarina Krivanj - prva na utrci "Balajmo kroz selo" - kategorija žene 2,5 km

Želimo im puno uspjeha i istrčanih kilometara

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 29 Lipanj 2016 22:50
djelomob1.jpg