Veljača 18, 2017 4341 FB privatni album

I u Osnovnoj školi Vodice obilježavaju Dan ružičastih majica - Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Hrvatski sabor jučer je izglasao da se Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja i u Hrvatskoj obilježava zadnju srijedu u veljači.

 

Naime, Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day) diljem svijeta tradicionalno se obilježava zadnje srijede u veljači. Obilježavanje tog dana započelo je u Kanadi, u znak potpore dječaku izloženom vršnjačkom nasilju jer je u školu dolazio u ružičastoj majici. Pokazalo se kako je ta majica simbolizirala njegovu potporu teško bolesnoj majci. Vrlo brzo su se dječakovi školski kolege solidarizirali i pojavili u školi u ružičastim majicama, koje su odmah postale simbol te inicijative, kasnije i međunarodno priznate.

Nizom aktivnosti učenici 4a razreda OŠ Vodice obilježavaju Dan ružičastih majica.

- Obilježavamo ga već 3 godine, a ove godine kupili smo i majice kao znak podrške. Cilj nam je potaknuti tolerantno ponašanje, učenicima razvijati svijest koje će im pomoći prihvatiti razlike i prilagoditi im se, razumjeti ih i početi cijeniti. Naime, treba stvoriti sigurno okruženje, bez osjećaja superiornosti i inferiornosti, kod djece, ozračje u kojem će se svako dijete osjećati prihvaćeno – rekla nam je Kate Franin, učiteljica 4a razreda OŠ Vodice

Na fotografijama možete pogledati ozračje u vodičkoj osnovnoj školi, a ono je bilo vrlooo ružičasto!

Poslijednja izmjena dana Subota, 18 Veljača 2017 15:26
djelomob1.jpg