Milka i Josip Juričev - Pipić proslavili 60. godišnjicu braka

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Danas je u vodičkoj župnoj crkvi Svetog Križa služena misa zahvalnica za šest desetljeća skladnog zajedničkog života Milke i Jose Juričeva. 60. godišnjicu braka proslavili su u društvu obitelji i najužeg kruga prijatelja.

Milka Crljenak i Josip Juričev-Pipić vjenčali su se 3.3. davne 1957. godine kad je gospođa Milka taman bila navršila 21 godinu. Gospodin Joso je dvije godine stariji od nje. Danas u osamdesetima, oboje su vrlo vitalni, a zdravlje ih odlično služi. Aktivni su u vodičkoj Udruzi umirovljenika, redovito odlaze na izlete i putovanja, vode ispunjen i bogat društveni život.

U 60 godina dugom i skladnom braku dobili su dvije kćeri, Neru i Blanku, i četvero unučadi. Žale što još nemaju praunučadi, ali nadaju se da će ih netko od unučadi uskoro razveseliti.

Gospodin Joso svojevremeno je bio vrlo društveno angažiran. 40 godina radio je na rukovodećim položajima. Radni vijek je, kao građevinski tehničar, proveo u šibenskoj „Izgradnji". Bio je rukovoditelj izgradnje vodovoda čitavog zapadnog dijela Šibensko-kninske županije. Osamdesetih godina bio je aktivan u mjesnoj zajednici, a u isto vrijeme je 11 godina bio predsjednik ondašnjeg Turističkog društva, današnje Turističke zajednice i to kao čovjek koji nije bio član Partije, ističe.

_BK_3528.JPG

Od 1993. do 2005. godine bio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Vodica. Tu je dužnost, kaže, vršio odgovorno i časno, a s nje se, prepustivši mjesto mlađima, povukao nakon trećeg mandata. Dobitnik je i Nagrade Grada Vodica za životno djelo.
„U svom sam životu ostvario vrlo uspješnu karijeru, a sve zahvaljujući tome što sam imao sređen život u kući. Milka je vodila brigu da je kod kuće uvijek sve u redu, da su djeca zbrinuta, da me uvijek sve dočeka spremno. Nikad se nisam ni za što morao brinuti", priznaje Josip.

Njegova supruga nikad nije radila u firmi, brinula je o djeci, kasnije o svekru i svekrvi, o kući... Obrađivala vrt i polje. I danas uzgaja povrće u vrtu, a brigu o polju je od ove godine odlučila prepustiti mlađima.

Bilo je i teških trenutaka, posebno za vrijeme rata kad je Josip s grupom radnika pod paljbom granata otvarao bunare, jer nije bilo ni vode ni struje. Na početku braka živjeli su vrlo skromno. S vremenom su izgradili kuću, uredili i posložili život onako kako im odgovara.Ovih zajedničkih 60 godina proživjeli su skladno, poštujući jedno drugo. U njihovom se braku sve postiže na temelju dogovora.

„Znali smo se, naravno i posvađati u 60 godina. Ali kad dođe do svađe, netko mora popustiti. Uglavnom sam to bila ja, jer ipak je on donosio novce u kuću", priča gospođa Milka, koja je svom suprugu uvijek bila oslonac.

Poštovati se i držati jedno drugome stranu, tajna je dugog i sretnog braka, otkrivaju supružnici Juričev– Pipić.

Čestitamo im njihov veliki jubilej i želimo još puno zajedničkih godina!

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 05 Ožujak 2017 17:39
djelomob1.jpg