Kupaće kostime mlade Karmen Lasan-Zorobabel nose i misice Šibensko kninske županije

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Na nedavno održanom izboru za Miss Šibensko-kninske županije u Vodicama, pobjednica i njezine dvije pratilje, na poklon su, između ostaloga, dobile i kupaće kostime mlade dizajnerice Karmen Lasan-Zorobabel. Vodičanka Karmen ima 22 godine i studentica je druge godine prava. Moda i dizajniranje njezin su hobi i velika strast.

 karmen11.jpg

„Nakon završene gimnazije htjela sam upisati Tekstilno-tehnološki, ali sam se nekako na kraju ipak odlučila za Pravni fakultet. Moda i dizajniranje od malena me zanimaju, a prvu mašinu kupila sam još u petom razredu osnovne škole. Osnove šivanja naučile su me mama i baka., a kasnije sam, putem Youtube tutoriala, nastavila sama nadograđivati to znanje.", priča nam Karmen koja je s klasičnih odjevnih predmeta se u zadnje vrijeme prešla na dizajniranje i šivanje kupaćih kostima.

„Jedna moja prijateljica htjela je originalan kupaći kostim i zamolila me da joj ga pokušam izraditi. Prihvatila sam izazov, a prijateljica je bila jako zadovoljna finalnim proizvodom. To me ohrabrilo, pa sam odlučila malo se više tomu posvetiti. Za sada izrađujem jednostavne minimalističke modele, jer sam još uvijek početnica, a s vremenom se nadam da ću usavršiti i neke zahtjevnije modele.", priča Karmen kojoj za izradu jednog kupaćeg kostima treba nekoliko sati. „Najprije se kidaju krojevi. To je ujedno i najzahtjevniji dio posla, jer je materijal od kojeg se izrađuju kupaći kostimi vrlo sklizak i osjetljiv. Nakon toga na red dolazi šivanje koje ne traje dugo."

19379487_241533509675237_7898803852185436160_n.jpg 

Svoju liniju kupaćih kostima nazvala je Shantarel, a inspiraciju je pronašla u riječi „šantarel", kako su stari Vodičani nazivali spravu za otvaranje vrata koja se nekad nalazila na starinskim kućama. Materijale uglavnom naručuje preko interneta i trudi se koristiti samo one najkavlitetnije jer želi da njezine klijentice budu zadovoljne.

„Imam već priličan broj narudžbi, što od svojih prijateljica što od djevojaka koje putem Instagrama prate moj rad. Moram se dobro potruditi da sve stignem, al' vjerujem da ću uspjeti. Moram, nema mi druge!", kaže simpatična Karmen koja osim dizajniranja i šivanja, svako ljeto radi u obiteljskom restoranu. Sve što zaradi, ulaže u svoj hobi. „Obzirom da svoj hobi planiram jednog dana pretvoriti u pravi posao, namjeravam upisati tečaj za dizajn, a jednog dana, nadam se, i postdiplomski studij iz prava modne industrije u Milanu i na taj način povezati svoje dvije ljubavi.", otkrila nam je Karmen kojoj želimo puno uspjeha u onome što radi.

19228773_865714193584308_7646410867835142144_n.jpg

Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Lipanj 2017 16:52
djelomob1.jpg