Siječanj 18, 2018 5526

Obitelj Tomislava Ivasa Mede: Sport je u našoj obitelji način života i sve se podređuje tome

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Obitelj Tomislava Ivasa Mede slobodno možemo nazvati sportskom obitelji. Svi članovi se aktivno bave sportom. On i njegova supruga Ivana trčanjem, a kćeri Chiara, Beata i Nina taekwon doom.
Tomislav je uz to i osnivač AK Okit Vodice, također je organizator utrke Balajući kroz selo koja se održava svake godine u petom mjesecu, a već tri godine trči utrku na Božić pod imenom Balajmo njima u čast (za poginule branitelje).


Trčanjem se aktivno bavi tri godine, a na pitanje što trčanje znači za njega odgovara: " Trčanje je neka vrsta lijeka, trčanje sve liječi. Jednostavno se navučeš." Supruga Ivana dodaje kako se trčanje toliko uvuklo u njihovu svakodnevnicu da redovito kada odlazi kupovati namirnice, kući se vraća sa nekim komadom sportske odjeće.

A kako je sve počelo?
Prvo kilometar, dva, a onda je to vrlo brzo postalo malo. U isto je vrijeme na internetu saznao za splitski polumaraton, a Tomislavu je oduvijek bila želja, kako on kaže, balati po Poljudu i tako su 2015. godine počeli i posjeti maratonima.
Danas se Mede može pohvaliti sudjelovanjem na tri maratona u Rimu, Berlinu i Ateni, a zanimljivo je da su se sva tri održavala u razdoblju od samo pola godine.

"Da bi istrčao maraton moraš biti jak u glavi. Pojavi se miks emocija, kako ugodnih tako i neugodnih, ali osjećaj kada prođeš kroz cilj je neopisiv. Ne mogu ga sa ničim usporediti", rekao je. "Također, atmosfera na tim velikim maratonima je prekrasna. Cijelim putem svira glazba, gostuju dj-i, navijači su po cijeloj stazi, trnci prolaze cijelim tijelom."

26941061_10210743780450934_1953080544_n_1.jpg

Isto tako Tomislav ističe kako je odličan osjećaj biti na istoj startnoj poziciji sa najvećim trkačima današnjice, poput Kenenisa Bekele, koji je na berlinskom maratonu čak i odustao, dok ga je naš Mede istrčao cijeloga!

Naravno, da bi se uz aktivno bavljenje sportom stigle izvršavati sve svakodnevne obaveze, potrebna je podrška i suradnja svih članova obitelji. Supruga Ivana govori kako uskaču jedan drugome kada je potrebno, a i djeca pomažu.
"Tomislav trči najmanje šest puta tjedno, a ja četiri. Sport je u našoj obitelji način života i sve se podređuje tome", rekla je Ivana.

27018146_10210743775410808_1875539930_o.jpg

Njihove kćeri su također aktivne u sportu i to u Taekwon do klubu Hrvatski branitelj dragovoljac Vodice. A one su bile i motivacija tome da se sport uvuče u cijelu obitelj. Vozili su ih na treninge i utakmice, a Tomislav i Ivana su im željeli biti i uzor u tome.Na pitanje što za njih znači sport, Chiara nam je odgovorila: " Sport mi je važan prvenstveno zbog astme, ali mi se i sviđa trenirati. Nekada mi se ne da ići na trening, ali kada prođe sam sretna što sam išla. Na tae kwon dou sam stekla i super prijatelje, pa se prije treninga veselim što ću ih vidjeti."

A za one koji ne nalaze vremena da se posvete sportu Mede ima poruku: "Davno san ja govoria da obuju patike i idu balati. S tim san im reka sve!"

mede2.jpg

Ivana nadodaje da je sve stvar prioriteta, npr. da se prošeta na kavu, umjesto da se ide autom. "Bilo kakav oblik kretanja je bolji od nikakvog. Općenito, muving je važan jer sport održava čovjeka mladim", zaključila je.

djelomob1.jpg