Priopćenje Mosta nezavisnih lista Grada Vodica

Hrvatska je od danas službeno u recesiji te je potrebna ravnomjerna raspodjela krize između privatnog i javnog sektora

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Kruha je sve manje, ali zato igrama nema kraja. Dok se cijela država zatvara, prihodi obitelji su na minimumu, potrošnja nikad manja, kriza golemih  razmjera kuca na vrata Vi gospodo Vladajući se igrate. – poručili su iz MOST-a NL Vodice u svom priopćenju koje je poslano danas na naš redakcijski mail.

Cijeli tekst donosimo ispod

Dok računi za komunalnu naknadu, turističku pristojbu, paušal poreza na dohodak, odvoz otpada, režija uredno pristižu, ovrhe su na vratima, što vi činite?
Sazivate sjednicu GV-a jednom u tri mjeseca, prekidate sazvane sjednice, rasprave na sjednicama su smiješne, neproduktivne jer imamo po trideset i više točaka. Da ne spominjemo odbore, izmjene poslovnika na štetu oporbe itd.

Dok će svi ugostiteljski objekti kojima ste ovih dana pokupili zadnje kune s računa za javne površine, komunalnu naknadu, porez na potrošnju i ostalo, jer ćete im kao vratiti pola u siječnju 2021. godine., kao i niz drugih djelatnosti biti zatvoreni, pitanje je kad će ponovo otvoriti, dok radnici pune burze rada, Vi mlatite praznu slamu. 

Naplatili ste malim iznajmljivačima u 100% iznosu porez na dohodak, komunalnu naknadu, odvoz otpada, a ti isti mali iznajmljivači su na pola prihoda prijašnjih godina. To je Vama novo normalno.

Jeli jasno svim onima koji donose odluke da mi živimo od turizma  odnosno prihoda na turističkom tržištu , jeli jasno da su prihodi ugostitelja, hotela, malih iznajmljivača u 2020.godini prepolovljeni, jeli jasno da je ljudsko zdravlje ugroženo, jeli jasno da je velika većina naših sugrađana na rubu egzistencije.

Zato javni sektor još živi staro normalno i prima plaću, i to dobru plaću, čak i božićnicu. Rad od kuće je u pripremi.

Lako smo i brzo došli to toga da su troškovi plaća u proračunu Grada Vodica u 2013. godini iznosili 7.5 milijuna kuna, a ove krizne 2020.godine će iznositi 10 milijuna više, odnosno 17.5 milijuna kuna.  Ništa protiv, neka oni koji rade dobiju sve sto im pripada.

Nije problem u ljudima već u lošem upravljanju. Svi moraju znati da svaku naknadu treba i odraditi. Puno ih je na proračunu koji ne rade, ne vidimo pomake naprijed, razvoj, ne vidimo bolju budućnost. I bez ove krize smo potonuli u odnosu na druge gradove, a sad smo na samom dnu.

Ova kriza je malo drugačija od one iz 2008. godine, ovu krizu neće moći iznijeti privatni sektor. Proračun očekuju drastični rezovi. Zaboravite na 17.5 milijuna kuna troškova za zaposlene u 2021.godini. Vrijeme je da odredite tko radi, a tko smeta po hodnicima.

Sad  svima mora biti jasno da je igrama došao kraj. Nema tog PR-a koji će biti u stanju popeglati loše upravljanje svih ovih godina. Bar se nadamo da nema.

U svakoj krizi nagomilani problemi isplivaju na površinu, a oni koji su ih izazvali sigurno ih neće rješiti.
 

S poštovanjem,
Most nezavisnih lista - Vodice

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 23 Prosinac 2020 14:48