10 Kol 2018
    444

Navratite do Tisnog na "jubilarnu" 13. Međunarodnu utrku magaraca

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Udruga Tišnjanski tovar, Turistička zajednica Općine Tisno i Općina Tisno pozivaju na "jubilarnu" 13. Međunarodnu utrku magaraca ili 13. Međunarodnu trku tovarov koja će se večeras, petak, 10. kolovoza održati na tovarećem trkalištu na Rudini u Tisnom.
Natjecanje 12 najboljih magarećih reprezentacija svijeta i ove godine započinje velikim defileom iz Vile.


Povorka 12 magaraca i njihovih jahača, trenera, barjaktara, hostesa i drugog pomoćnog osoblja, zajedno s limenom glazbom KUD-a Hartić, kreće u 20.30 sati. U 21 sat starta prva polufinalna utrka, u 21.40 sati je druga te se u 22.15 sati očekuje veliko finale.

Proglašenje pobjednika planira se za 22.40 sati. Kraj ovog natjecateljskog, ozbiljnog sportskog dijela manifestacije označit će vatromet, nakon kojeg kreće zabava do jutra. Kako je riječ o velikom jubileju, o okrugloj 13. međunarodnoj utrci, za feštu su zaduženi najveći zabavljači hrvatske estrade - splitska grupa Magazin, kojoj kao ispomoć iz Zagreba stiže i bend Pandora.

Prvi put u 13 godina održavanja ne donosimo popis reprezentacija koje su se kvalificirale za nastup.

Ne bez razloga. Titulu najbržeg kopita svijeta, naime, večeras je trebala braniti kninska magarica Rajka s jahačem Paškom Perićem Paicom, koji su lani šampionat izborili pod bojama Italije. Pobijedili su legendarnog Miška, šesterostrukog uzastopnog pobjednika sa ergele seoskog gospodarstva Banovi dvori iz Tišnjanske Dubrave, koji je zajedno s jahačem Emilom Livajićem Devom trčao za Republiku Kosovo.

No, dugo očekivani revanš, spektakularni sraz najboljih, magarice Rajke i magarca Miška, više se nikad neće dogoditi. Iz Knina je javljeno da je 26-godišnja Rajka - mrtva!- Ubiše je dušmani. Pribili joj vratne žile i ostavili je da umre u teškim mukama - javio je Paica.

Napad na Rajku, kaže Paica, dogodio se 10. travnja, dok je on bio na sajmu u Benkovcu. Kad se vratio u Knin, zatekao je, tvrdi, premlaćenu Rajku zaglavljenu između dva stabla, gdje nije mogla upasti bez "pomoći". Tri tjedna je bespomoćno ležala. Paica ju je njegovao i hranio kao bebu, na bočicu, ali je ona ipak 3. svibnja preminula.

Policija je napravila očevid, no napadači, kao ni njihovi motivi, nikad nisu otkriveni. Paško Perić Paica sprema se večeras ponovno jahati za Italiju i nada se da će Udruga

Tišnjanski tovar priznati mogućnost da Rajkinu titulu šampiona za Italiju brani njen sin Raul. Kako propozicije Međunarodne utrke tovarov ne poznaju ovakve situacije, zna se hoće li Raul trčati za Italiju i zbog toga ne donosimo popis zemalja koje sudjeluju. Čeka se još uvijek što će reći pravna struka, koja je kao i cijela ovdašnja javnost oko ovog pitanja podijeljena. Hoće li Raul moći braniti Rajkin šampionat obznanit će se večeras na početku utrke.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica