Srpanj 11, 2020 1882

Počinje četvrta godina održavanja Đardin je IN: Manifestaciju otvara band „Šuk Cak“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

I ove godine u organizaciji TZ Vodice četvrtu godinu zaredom održat će se manifestacija „Đardin je in“. Zbog trenutne situacije bit će u nešto skromnijem izdanju, unatoč tome program će biti raznolik.

Da podsjetimo, cilj ove manifestacije je ponuditi nešto novo i drugačije na novoj lokaciji van strogog centra. Ova manifestacija započinje u nedjelju 12. srpnja, a trajat će do kraja kolovoza.

Đardin je IN otvaraju svojim koncertom band „Šuk Cak“ 12. 07. 2020. od 21 sat

Sastav je zasnovan sasvim slučajno u ljeto 2016. kada se na ljetni tečaj gitare prijavio Mathias Bantle. Do tada već iskusni pijanista, odlučio je svoje ljeto provesti aktivno učeći gypsy jazz gitaru. U vremenu koje su proveli zajedno svirajući, Mathias i Juraj Birin (voditelj ljetnog tečaja gitare) došli su na ideju da naprave duo koji će izvoditi skladbe u istoimenom stilu. Duo je s vremenom postao trio a danas funkcionira kao quintet s dvije gitare, bass gitarom i dva vokala. Sastav je kroz vrijeme mnogo puta mijenjao ime i članove. Zadnje dvije godine naziv sastava je Šuk Cak koji uz instrumentalni dio izvodi i voklani dio repertoara s pop pjesmama u maniru gypsy jazza.
Trenutnu postavu sastavu čine slijedeći članovi:
•    Martina Baričević – vokal
•    Mirta Juran – vokal
•    Mate Živković – gitara
•    Juraj Birin – gitara
•    Luka Klečina – bass
•    Aleksej Buturović – gost vokal, bass gitara  

A evo i ostalog programa koji može biti nadopunjavan
 
Đardin je IN - Hot Shots 
17. 07. 2020.
Trg Kneza Branimira, 21:00 h

Hot Shots je swing/jazz/bossa nova sastav iz Splita, a dolazi u postavi:
•    Marina Fernandez – vokal
•    Luka Elez – gitara
•    Mislav Peović – kontrabas
•    Martina Matković - udaraljke

Đardin je IN - Sara Renar
30. 07. 2020.
Trg Kneza Branimira, 21:30 h

Sara Renar je glazbenica iz Zagreba, a njezin glazbeni stil može se opisati kao eksperimentalni indie pop u kojem kombinira suptilne melodije s elektroničkim i kazališnim elementima. Dobitnica je više regionalnih nagrada za svoju glazbu i nastupe uživo (Porin, Poezika, Kantfest, RockOff) i do sada je snimila tri studijska albuma.
Đardin je IN - Tate Romanova
02. kol 2020.

13. kol 2020.
Đardin je IN - "Traži se novi suprug"

Đardin je IN - Branimir Bubica & band
21. 08. 2020.
Trg Kneza Branimira, 21:00 h

Od 2001. godine profesionalno se bavi glazbom, pa tako s klapom Teuta od 2001. do 2005. ostvaruje zavidne rezultate u samo nekoliko godina postojanja klape. Teuta se može podičiti sa čak 8 nagrada na FDK Omiš, 6 "Šansonjera" na festivalu Šansone u Šibeniku. Kasnije kao član grupe "Nas Quatros" ostvaruje brojne koncertne uspjehe te nagradu za najbolje debitante na šibenkoj Šansoni za pjesmu "SIćanja". 2011. godine osniva klapu "Sebenico" u kojoj do danas pjeva, gdje se ostvaruje kao voditelj, tekstopisac, skladatelj i producent. 2013. godine Branimir dobiva i priznanje struke, nominaciju za glazbenu nagradu "Porin" za produkciju najboljeg klapskog albuma "Dobra večer uzorita" kojeg je snimio sa svojom klapom Sebenico. Uz svoje klapaško iskustvo, paralelno snima i svoj vlastiti materijal te se pojavljuje na prstižnim festivalima kao što su "Zagrebfest" i Festival Dalmatinske Šansone u Šibeniku.
 

djelomob1.jpg