Srpanj 28, 2020 1751

Žena sa skrivenim očima: Izložba Anite Franin Pečarice u Azimutu

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U šibenskom klubu Azimut od 31. srpnja do 14. kolovoza održat će se izložba radova Vodičanke Anite Franin Pečarice pod nazivom Žena sa skrivenim očima.

Anita je do sada imala tri samostalne i mnogo skupnih izložbi s likovnom udrugom “ More“ iz Vodica u koju se učlanila sa 17 godina, u kojoj je jedno vrijeme imala počasnu titulu najmlađeg člana udruge.

Njezini radovi bili su izloženi u sklopu ulične galerije. Na „babinom kantunu“ u samom centru Vodica, nalazila se njezina prodajno izložbena galerija po čemu je dobila naziv Grandma“s Corner,to je priča koja traje već 10 godina.

Anita slika sa akrilom na platnu, izrađuje nakit i suvenire od drveta, ponekad preuređuje stari namještaj, a u zadnje vrijeme oslikava i komade odjeće.

Motiv po kojem je njezin rad postao prepoznatljiv svakako je motiv „žene s maskom“. Taj je motiv njezina neiscrpna inspiracija već dugi niz godina koji je nastao iz jednog pokušaja stvaranja autoportreta.

Franin Pečarica svoje slobodno vrijeme najviše voli provoditi u svom kreativnom studiju u Vodicama u kojem nastaju njezini radovi. Vrata njezinog studija otvorena su za druženja uz kavu ili čaj za sve one koji bi htjeli upoznati i vidjeti njene radove u procesu nastajanja ili prokomentirati nove „friške“ radove.

Anitin rad ostavio je traga i u klubu Azimut s kojim dugi niz godina surađuje u uređenju interijera.

 

djelomob1.jpg