15 Stu 2017
    761

U SRIJEDU: Projekcija dokumentarnog filma ‘Ovčara – neispričana priča’

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Studeni 2017 09:54

U srijedu, 15. studenog 2017. godine u Kulturnom centru Vodice s početkom u 19 sati održati će se projekcija dokumentarnog filma 'Ovčara – neispričana priča' redatelja Vladimira Andrića. Film je nastao u produkciji Nacionalnog sindikata policije RH i temelji se na istinitim tragičnim događajima koji su se odvijali s 20. na 21. studenoga 1991. godine kada je na poljoprivrednom dobru Ovčara i Grabovo ubijeno 276 osoba svih generacija. Najmlađa žrtva imala je 15, najstarija 84 godine, a među žrtvama je bila i Ružica Markobaši koja je ubijena u sedmom mjesecu trudnoće.

 

Cilj filma je isključivo promicanje istine. Trebale su tri i pol godine da film ugleda svjetlo dana, a korištena su svjedočanstva hrvatskih preživjelih svjedoka koji su sudjelovali u masakru. Film u detalje dokazuje i prokazuje kako i na koji način su paravojne formacije i JNA izveli iz bolnice, krvnički mučili i ubili hrvatske branitelje, civile i ranjenike.
Od 300 zarobljenih civila i branitelja koji su izvedeni iz vukovarske bolnice na stražnji izlaz samo su neki na putu do Ovčare spašeni na molbu bolničkog osoblja.

Ulaz je besplatan.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica