Srpanj 25, 2018 2501 Ilustracija

U četvrtak 26. srpnja: Policijska akcija nadzora brzine

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U četvrtak 26. srpnja u vremenu od 14 do 20 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske provest će se ciljana preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području


U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća zbog nepropisne brzine kretanja vozila.

Upravo ovakva ciljana akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, je, u odnosu na druge uzroke prometnih nesreća, dala pozitivne rezultate, što prvenstveno proizlazi iz činjenice da su u prvih šest mjeseca na našem području zabilježene 30 ovakvih prometnih nesreća manje nego u istom razdoblju prošle godine, tako da su u ovoj godini u tom vremenu bilježimo 104 ovakve nesreće, u odnosu na 134 nesreće u tom razdoblju prošle godine.

Policija upozorava da vozači poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

 

djelomob1.jpg