Kolovoz 09, 2018 2883

Policija u Šibensko kninskoj županiji najavila veliku akciju kontrole brzine vožnje

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U petak 10. kolovoza u vremenu od 14 do 20 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske intenzivnije će se provoditi preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila.

U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća zbog nepropisne brzine kretanja vozila. „Upravo ovakva ciljana akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, je, u odnosu na druge uzroke prometnih nesreća, daje pozitivne rezultate, što prvenstveno proizlazi iz činjenice da je u proteklih sedam mjeseca na našem području zabilježeno 18 ovakvih prometnih nesreća manje nego u istom razdoblju prošle godine, tako da u ovoj godini u prvih sedam mjeseci bilježimo 153 ovakve nesreće, u odnosu na 171 nesreću u tom razdoblju prošle godine.

Osim toga, smanjenje broja prekršaja također ukazuje na preventivno djelovanje ovakvih akcije, što proizlazi iz smanjena broja prekršaja ove vrste, tako da je u proteklih sedam mjeseci uređajima utvrđeno 3.655 prekršaja nepropisne brzine kretanja, što u odnosu na 4.420 ovih prekršaja u istom razdoblju prošle godine čini pad, a posebno ako se uzme u obzir učestalost ovakvih akcija u prometu i njihova najava putem medija. „ – poručili su iz PU Šibensko kninske te upozoravaju vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

djelomob1.jpg