09 Kol 2018
    590

Policija u Šibensko kninskoj županiji najavila veliku akciju kontrole brzine vožnje

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

U petak 10. kolovoza u vremenu od 14 do 20 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske intenzivnije će se provoditi preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila.


U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća zbog nepropisne brzine kretanja vozila.

„Upravo ovakva ciljana akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, je, u odnosu na druge uzroke prometnih nesreća, daje pozitivne rezultate, što prvenstveno proizlazi iz činjenice da je u proteklih sedam mjeseca na našem području zabilježeno 18 ovakvih prometnih nesreća manje nego u istom razdoblju prošle godine, tako da u ovoj godini u prvih sedam mjeseci bilježimo 153 ovakve nesreće, u odnosu na 171 nesreću u tom razdoblju prošle godine.

Osim toga, smanjenje broja prekršaja također ukazuje na preventivno djelovanje ovakvih akcije, što proizlazi iz smanjena broja prekršaja ove vrste, tako da je u proteklih sedam mjeseci uređajima utvrđeno 3.655 prekršaja nepropisne brzine kretanja, što u odnosu na 4.420 ovih prekršaja u istom razdoblju prošle godine čini pad, a posebno ako se uzme u obzir učestalost ovakvih akcija u prometu i njihova najava putem medija. „ – poručili su iz PU Šibensko kninske te upozoravaju vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica