Veljača 14, 2019 4818

Upisi u tijeku: Karate klub Okit svim novim članovima poklanja kimono i pojas, klupsku majicu i klupski ruksak

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kao sport i borilačka vještina karate potiče samodisciplinu i razvija usredotočenost i svijest. Mnogi roditelji potiču djecu da se bave sportom koji obogaćuje život, a upravo karate, odnosno njegova načela i trening, prepoznaju kao sredstvo za jačanje osobnosti i samopouzdanja.

Karate također pomaže oblikovanju tijela: jača tijelo, povećava mišićnu snagu, poboljšava pokretljivost, povećava izdržljivost i ukupne tjelesne mogućnosti.

Upravo iz tih razloga, a sve pod motom "Jedan više u dvorani – jedan manje na ulici" vodički Karate klub Okit u svrhu popularizacije ovog plemenitog sporta svim novim članovima poklanja Kimono i pojas, klupsku majicu i klupski ruksak.

- Svi članovi u našem klubu imaju isti start i istu mogućnost napredovanja. - rekli su nam iz KK Okit Vodice te naglasili kako je zbog kapaciteta dvorane broj mjesta ograničen

- Uz igru i zanimljive vježbe pomažemo vašoj djeci da steknu: samopouzdanje, koncentraciju, fleksibilnost, vještinu samoobrane i pravilno držanje istaknuli su iz KK Okit

Zato požurite sa upisom:
Mala dvorana u školi:
Utorak i četvrtak od 18-19 sati i subota od 10-11 sati
GSM: 091 787 78 54

karate_seiza.jpg

Više o karateu

ŠTO KARATE NUDI :
Kao sport i borilačka vještina karate potiče samodisciplinu i razvija usredotočenost i svijest. Premda trening karatea traži mnogo stege, njegova interaktivna narav nudi temelj za učenje i vježbanje životnih vještina poput skromnosti, uzajamnog poštovanja, iskrenosti i pozitivnog razmišljanja. Sve to zajedno s poštenjem – odnosno pravilima ponašanja koja uključuju samokontrolu – tvore načela na kojima je karate utemeljen. Mnogi roditelji potiču djecu da se bave sportom koji obogaćuje život,a upravo karate, odnosno njegova načela i trening, prepoznaju kao sredstvo za jačanje osobnosti i samopouzdanja. Karate također pomaže oblikovanju tijela: jača tijelo, povećava mišićnu snagu, poboljšava pokretljivost, povećava izdržljivost i ukupne tjelesne mogućnosti.

Karate zadovoljava potrebe oba spola i svih dobnih skupina (od 5 godina nadalje) pa njegova popularnost kao natjecateljskog i rekreacijskog sporta sve više raste.

Najmasovniji i najpopularniji je borilački sport u svijetu tako da će 2020. godine u Tokiju biti na Olimpijadi.

RAZUMIJEVANJE FILOZOFIJE KARATEA
Opće je mišljenje vježbača karatea da ako se mogu strogo pridržavati načela karatea – koja uključuju pravila ponašanja, napor, iskrenost, samokontrolu, strpljivost i osobnost – onda nema razloga da svoj cijeli život ne provedu poštujući ista pravila.
Ako pravila dojoa (dvorane) zahtjevaju od vježbača da imaju dobre higijenske navike, da ne puše i ne piju, da budu poslušni i da održavaju visoke standarde stege, posve je razumljivo da će ista načela postati djelom njihove svakodnevnice.

PSIHOLOŠKA NAČELA
Prihvaćanjem pozitivnog načina razmišljanja olakšat će napredak u svladavanju tehnika.
Pozitivan stav i razmišljanje povećavaju samopouzdanje i olakšavaju reakciju i prilagodbu na svaku novonastalu situaciju, bez obzira je li riječ o onoj u borilištu ili u svakodnevnom životu.
O ishodu borbe nerijetko odlučuju stavovi i trenutno stanje duha.

NAČELA KOJIMA TEŽIMO
Dobro uvježbani karataš razvit će unutarnju snagu i ravnotežu te će naučiti kako biti dobrohotan i suosjećajan. U svakoj situaciji karataš teži poduzimanju najboljeg djelovanja i to uvijek s dobrom namjerom i uljudno.
Predanost i odanost, istinoljublje i iskrenost temelji su karatea.

Za pojedinca je najveći izazov zadržavanje samokontrole u svakoj situaciji.

Tags
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 14 Veljača 2019 18:20
djelomob1.jpg