18 Ruj 2018 Ilustracija / Pexels
  1578

Srijeda 19. rujna: Uključite se u projekt „EDWARD“ - Dan bez poginulih osoba u prometu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0

Policijska uprava šibensko-kninska i ove će se godine uključiti u obilježavanje Europskog dana bez poginulih u prometu koji je ove godine u srijedu 19. rujna.

Policijski službenici će shodno tome taj dan provodit niz preventivnih i represivnih aktivnosti usmjerenih na najčešće uzročnike prometnih nesreća i ugrožene skupine sudionika u prometu.
Cilj provođenja Europskog dana bez poginulih u prometu (European Day Without A Road Death – EDWARD) je povećanje broja vozača koji poštuju prometne propise i smanjenje smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama.

„Na našem području je u prvih osam mjeseci ove godine u prometnim nesrećama 8 osoba smrtno stradalo, a 80 je bilo teško ozlijeđeno. Na EDWARD dan 2017.g. na našem području su zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom, a tog je utvrđeno ukupno 78 prekršaja, od kojih 2 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 20 zbog nepropisne brzine, 34 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 zbog korištenja mobitela tijekom vožnje 2 zbog vožnje bez zaštitne kacige i 16 ostalih prekršaja. „ – poručili su iz PU Šibensko kninske te upozoravaju da sutra, a i svaki dan pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele, jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.

Projekt EDWARD podržava svih 30 država članica Europske mreže prometne policije, uz velik broj poznatih organizacija i inicijativa, a cilj projekta je svakogodišnja promocija Dana bez poginulih u prometu i ujedno dostizanje dugoročnog cilja smanjivanja i održavanja niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih u prometu na cestama u svijetu, a ujedno i senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stava, posebno u odnosu na rizike s kojima se suočavaju i o rizicima kojima izlažu ostale sudionike u prometu.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close